torsdag 11 november 2010

En liten hälsning till alla vänner, ni är viktiga!











Marianne



fredag 5 november 2010

Jag och Bosse

På bilden nedan är vi lika gamla Bosse och jag, tycker nog att Bosse ser lite mer bestämd ut. ;) Tiden går så fort, vart har halva livet tagit vägen?




Fick ett par tidningar på posten igår, det märks ju att julen närmar sig. Nu finns det tips på julpyssel i mängder. Tror att en av tidningarna är densamma som Lyckoslanten visade bilder ur i sitt senaste inlägg. Massor med idéer hittade jag, och av nämnda bloggerska snodde jag beskrivningen till pulsvärmare, har tillverkat ett par som jag tänkt ge bort.








I morgon kör vi de 150 kilometrarna till min födelsestad,vi tänkte tillbringa helgen hos mina föräldrar. Jag har köpt ljus som vi kan föra till mor- och farföräldrarnas gravar, det hör ju till en helg som denna. Under de senaste tjugo åren har så mycket hänt: nya liv har kommit till, men många nära och kära har gått bort. En varm tanke till alla de som vi saknar.

torsdag 4 november 2010

Virkat

Vill visa ett par halsdukar som jag tillverkade förra vintern. Tekniken är enkel, man använder virknål + en sticka grovlek 20! Det finns inget mönster , utan jag och min väninna fick lära oss hur man gör av ett par kvinnor i vår by.





När man lär sig något nytt är man ju ivrig, tillverkar på löpande band, tror det blev ca 5-6 halsdukar på raken. De tar sin tid att göra, men kul var det.





Har nån gång tänkt skriva en beskrivning, men jag är inte så bra på sånt. Kanske finns det någon annan som har lärt sig denna teknik?

Principen är den att man virkar ett antal maskor, tror att antalet skulle vara delbart med åtta. Efter att varv fastmaskor plockar man upp en "länk" åt gången, som man trär över den grova stickan, backandes genom hela varvet. Man vänder aldrig på arbetet utan allt görs från en och samma sida. När man sen kommit till slutet av varvet virkar man ihop länkarna fyra och fyra, då uppstår det fina mönstret. Sen börjar man med att göra nya länkar....låter kanske invecklat, men det är det inte sen man väl lärt sig tekniken.




Uppskattade blev de i alla fall halsdukarna, jag gjorde en del i flammigt garn och en del enfärgade.

Till sist vill jag visa en kul figur jag hittade här, rulla ner lite på sidan så hittar du henne. Där finns massor av fina beskrivningar, låt dig inspireras!



Ha en skön torsdag !
Marianne