måndag 17 januari 2011

Nytt År, Nytt Liv

Hoppas ditt år har börjat bra!
Mitt år har börjat som det förra slutade, med tankar som mal, oron som gnager, frågor som söker svar. Efter en höst av sjukdom tog mitt liv ännu en vändning som heter duga, vi bestämde oss för att gå skilda vägar min man och jag. Efter 23 år tillsammans är det inget litet beslut att ta, men nu är det gjort. I mitten av november flyttade jag till min barndomsstad Jakobstad, lyckades få en fin, trivsam tvåa via en kusin. Har nu försökt installera mig så gott det går, men ännu återstår att skaffa några möbler och inredningsdetaljer.
Våra barn är ju stora, äldsta dottern 21, flyttade hit, men bor i egen lägenhet. Mellandottern bor med sin pojkvän i Vasa, sonen hos sin pappa. Bosse är också kvar i Korsnäs, än så länge får det förbli så.
Jag försöker ta en dag i taget, motionerar mycket, handarbetar, träffar släkt och vänner. Är sjukskriven ännu en tid så jag kan forma mina dagar enligt ork och humör, men småningom skall jag försöka hitta ett jobb.
När jag för en tid sen började blogga, inspirerad av andras fina bilder och alster, var tanken att inspirera. Nu känns det ju inte som det riktigt blivit så eftersom mitt liv upptagits av andra saker. Småningom tror jag ändå att jag "kommer åter", kanske våren ger ny ork och energi. Tills dess ligger jag lågt, försöker hålla mig flytande. Jag är glad för alla era kommentarer och är det någon som vill skicka ett mejl så kan jag bifoga adressen.
Ha en skön januari.
Marianne

marianne.stahl@pp.inet.fi