fredag 20 maj 2011

Sjung om studentens lyckliga dagar...

Grattis min lilla studentflicka, det gick vägen!! Nu blir det fest!





Det har varit lite spännande att vänta på resultaten, men nu är väntan över. Vill passa på att gratulera alla duktiga ungdomar som får den vita mössan. Om ett par veckor äger dimissionen rum, nu ska det bakas och fixas inför festen.




Startar dock med att öppna boken med det något tråkiga namnet "Äcklig". Det är en sann berättelse om hur grym en mor kan vara mot sin dotter, tänk att bli kallad ful, äcklig och bakterie av sin egen mor! Här kan du läsa mer.







Önskar dig en skön och avkopplande helg!
Marianne

måndag 16 maj 2011

Ikea & Home Sweet Home

Igår besöktes Ikea i Tammerfors. Fyra kvinnor och en lyckligt lottad man startade färden på morgon, vi var framme ettiden. Jag hade ingen inköpslista, nån annan hade printat ut en på fem sidor. Nya påslakan hittade jag dock, de heter Alvine Kvist och kommer att matcha mina nya underlakan i grått.






Kajsa fick lov att klara sig en hel dag ensam, vilken dålig mamma jag var den dan. Som tur är var morfar och tittade till henne en stund, ryktet säger att det blev en god stund av lek och bus. Gissa om hon blev glad när vi anlände efter nio, passligt till hockeyfinalen?






Som säkert alla vet så vann ju Finland över Sverige, jippiiii, äntligen! Jag är ingen hockeyfantast, men en sån final kan man ju inte bara missa. Och vad är väl mer rättvist än att vi vann i hockey, Sverige placerade sig ju så mycket bättre i Eurovision Song Contest. ;)





Borta bra men hemma bäst! Denna tavla tillverkade jag för nån vecka sen, inspirationen kanske har återvänt. Ha en skön början på arbetsveckan.

Marianne

lördag 14 maj 2011

Njut

Så är det lördag och de flesta får vara lediga och kanske bara njuta av det fina vädret. Trots att det lovats regn i våra trakter i fler dagar har solen ändå orkat pigga upp oss. Regnet skulle nog göra gott, men visst är det skönt när solen värmer.




I morgon bär det av till Tammerfors och Ikea. Har lovat att följa med som chaufför, men alltid hittar man väl något intressant att köpa. Snart blir det ju studentfest i familjen, kanske finns det något man bara måste ha!!

Kajsa och jag önskar dig en skön helg.
Marianne

måndag 9 maj 2011

Morsdag samt födelsedag

Så har vi firat morsdag; barnen, två pojkvänner, Kajsa och jag. Det blev några presenter; muggar från Miljögården, en kökshannduk samt foton på de två yngsta. Nu gäller det att hitta passande ramar så jag kan hänga upp dem på väggen.



Naturligtvis blev även mormor firad, hon fick en blåvinge som jag tycker är så fin. Glömde att fotografera men hittade en bild på nätet.






Sist, men inte minst, firade vi minstingen, sonen som blir 17 år i dag!!
Det blev många fina presenter, mest i form av presentkort till stadens coola klädaffär.
Efter alla tårtbitar som slunkit ner borde man ju trampa eller traska allt vad man hinner, suck. Solen värmer så det borde inte finnas några ursäkter...så kanske tar jag en promenad...om en stund.


Ha det gott alla vänner!
Marianne

torsdag 5 maj 2011

Vår i Jakobstad

Våren är på gång, skööönt!
Efter, som det känns, en lång vinter, är man nu på den "bättre sidan".
Har en ny kompis som heter Kajsa, sätter in en bild på henne. Kvaliteten är tyvärr inte den bästa eftersom jag har fotat med mobilen, men visst är hon gullig? Hon ville visa sig från en lite konstig vinkel, men vad gör väl det? ;)




Bosse har varit och hälsat på ett par gånger, kul med sällskap och en motionskompis, men nu sen Kajsa flyttat in går det inte mer. Han älskar att jaga katter, det passar sig inte riktigt i höghus, tyvärr.




Här en liten titt in i mitt kök, lite nytt och lite gammalt. Fördelen med ett nytt hem är att man kan börja från noll och forma det som man vill. Lite i taget, nya gardiner, nya blommor, nya stoldynor osv., man får ha lite tålamod.

Annars är jag hemma fortfarande, arbetslös för tillfället. Verkar vara svårt att hitta ett jobb just nu, men nog löser det väl sig småningom. Försöker motionera och vara ute så mycket jag kan, annars gör jag så lite som möjligt. ;)




Ha det så gott, hoppas ni får en fin morsdag på söndag!
Marianne