onsdag 29 juni 2011

Strandliv

Dottern och jag trampade iväg de ca 8 kilometrarna till Fäboda för att njuta av den härliga stranden. Mommo joinade oss en stund senare, bjöd på smörgås och iskall saft.






Trodde nog att det skulle vara fullt överallt eftersom parkeringarna var fullsatta, men det fanns gott om utrymme, man kunde "parkera" utan att behöva ha grannar tätt intill.








Vi promenerade längs den klippiga stranden till det som kallas för "storsand", där fanns alla barnfamiljer med sina småttingar. Där kan man tryggt låta även de minsta simma, långgrundt som det är.







Ser ut att bli lika fint i dag, så när tvättmaskinen snurrat färdigt packas ryggsäcken för en avkopplande eftermiddag på stranden. Kanske tar jag sommarens första dopp, kanske.
Marianne

tisdag 28 juni 2011

Efter en trevlig helg återgår vi sakta till det normala, somliga jobbar, en annan är ledig. Vi har varit till mina föräldrar där det bjöds på god mat, god dryck och trevligt umgänge. På midsommardagen blev vi bjudna till min systers villa, åt en utsökt buffe tillverkad av vår blivande svägerska, mmmmm.




Systerdottern körde oss tryggt med sin nya båt, bara att sitta och njuta av utsikten.

I gårkväll gjorde jag en vandring i skolparken som är en botanisk trädgård och park mitt i Jakobstad. Där finns massor av blommor och andra växter, alla grupperade och skyltade.









En stor damm med fontän, i den simmar stora guldfiskar.

Vädret ser ju ut att bli fint nu, tror bestämt det blir en cykeltur till Fäboda i morgon. Kanske packar jag en picknickkorg och ber dottern följa med, tror det blir så. Ha en skön kväll och njut av sommarvärmen. Marianne

onsdag 22 juni 2011

Midsommarhälsning

Snart midsommar, men hur var det med midsommarvädret? Lite bättre just nu men ingen värme att tala om...man får nöja sig med det lilla.




Syrenerna blommar, rosorna blommar, allting blommar ser det ut som. Undrar hur det ser ut om några veckor, är all blomning över då?






På promenad med mina kusins två barn som jag fått "låna" lite, ett sant nöje.
Vi går mot midsommar, passa på och njut av blommorna!






Marianne

söndag 19 juni 2011

Söndagsfunderingar

Vi har mulet och lite regn har vi äntligen fått, det har utlovats regn i flera dagar men det har liksom inte riktigt orkat ända hit. Nu fick vi i alla fall några droppar, gott för allt levande!



Några köksdetaljer
Jag har celebert besök av mina ungdomar! Dom anlände på fredagen och tänker göra mig sällskap hela den inkommande veckan, najs!


Balkongen
Det är lite fart i hemmet när vi är fler, alltid händer det något. Vi har varit på båttur, shoppat lite, firat vår kära mor/mormor som blev 65! Nu kom de unga hem från en tripp till stan, var och hyrde film. Kan ni tänka er, Kajsa fick följa med! Hon brukar följa med mig när jag cyklar, kuckar fram ur min väska som jag har över axeln. Nu tror jag nog det blev lite väl mycket, inte vill hon ju vara i stan heller, stackars kisse.


Nej hemma i mammas lägenhet trivs man bäst, där får man leka och busa, några hyss hinner man med varje dag. Blir man inte servad så tar man för sig, det har Kajsa bestämt. ;)


Efter allt busande kan man bli ganska trött, man är ju trots allt liten och gullig!

Njut av kvällen

Marianne

måndag 6 juni 2011

Jippii!

Så har vi firat vår studentflicka! Några dagars städande och bakande tillsammans med barnen och deras far i Korsnäs, blommor och annat pynt hann vi med också. Den specialsydda klänningen anlände några dagar före examen, blev lite nervöst på slutet. Jag fick lägga ner ganska många timmar på att korta av den, tyget var lite knepigt så det blev att sy för hand, två gånger tom., var inte nöjd efter första försöket.





Vi fick en lyckad dag, många gäster och uppehållsväder. Det var trevligt att få träffa alla gamla vänner och bekanta, synd bara att man inte hann prata så mycket med var och en. Presentbordet blev fullt av porslin, smycken och glas, sånt som en ung flicka nog behöver i framtiden.

Tack till alla som kom och alla som hjälpte till!

Marianne