tisdag 30 augusti 2011

Willow tree & pillows

Snart blir det att packa och flytta till en större lägenhet, den håller på att renoveras just nu, men inom en vecka eller två är den klar. Vi får en större lägenhet, ett eget rum för tonåringarna, i samma hus där vi bor. Jag har köpt en del nytt till sovrummet; gardiner, sängöverkast, lampor och lite annat. Har sytt nya kuddar, temat är maritimt i en ganska dämpad skala.








I går blev jag glatt överraskad av min förre chef och kollega Birgitta. Hon var i stan och hälsade på sin son, ville träffa mig på samma gång. Av henne fick jag denna söta flicka, "Thoughtful Child", passar mig perfekt, både färgmässigt och annars också.







Spontana besökare tar man gärna emot, det behövs inga förberedelser, storbak eller storstädningar, en pratstund över en kopp kaffe räcker gott och väl. Men min besökare hade med sig bröd, ost, vindruvor, frukt och lite annat gott, bara att duka fram och njuta! Önskar att vi kunde vara lite mer spontana av oss, inte behöva planera allt så länge i förväg.


Nu önskar jag och Kajsa Dig en skön dag, var spontan!


Marianne

söndag 21 augusti 2011

Bröllopsfest

Lördagskvällen gick i bröllopets tecken. Min lillebror och hans förlovande sade JA till varann. Både vigselakten och festen hölls på Pavis restaurang här i Jakobstad. Efter flera dagar av regn var det otrooligt skönt att vakna på lördagsmorgonen till solsken och nästan vindstilla väder. Programmet var digert; barnen skulle hämtas från Nykarleby, hår skulle färgas, lockas osv. Brudbukett hämtas och diverse attiraljer forslas till festplatsen. Allt gick enligt planerna, festen kunde börja.




Vigseln hölls utomhus med havet som bakgrund.



Efter vigseln blev det fotografering, här de lyckliga tu.








Systerdottern A-K underhöll med sång, intet öga torrt.




Sonen med flickvän.




Mina två döttrar.



Syrran, jag, min dotter och systerdottern.
Vi hade övat in en sång, You´ve got a friend, som vi sjöng.
Systerdottern M-I kompade på gitarr, tyvärr rymdes hon inte på bilden.




Efter massor av god mat, goda drycker, tal och lite mingel var det dags för kaffe och tårta. Den vackra och utsökt goda tårtan hade beställts härifrån, lägg märke till de två miniatyren som fanns för de som hade matallergi.

Sen blev det brudvals, lekar och trevlig samvaro. Brudparet kördes småningom till en sommarstuga där fler överraskningar väntade.

Jag vill tacka för en trevlig fest.



Må framtid skänka

vad nutid önska

Marianne

fredag 12 augusti 2011

Sommaren återvände


Oj så skönt, sommaren kom tillbaka!
Vi var en sväng ut med pappas båt, sonen, älskling och jag.
Jag njuter så otroligt av att få vara på sjön, då släpper jag allt annat och bara kopplar av.
Här en bild av pappas gamla båt, den som han själv byggde men sålde pga. att han inte orkade med att underhålla den längre. Skulle gärna ha ägt den.







Här en annan, liiite större segelbåt. Den har byggts här i stan på beställning av en rik tysk har jag hört. Den körs och testas nu en tid innan den seglas till ägaren.




Vi njöt av solen, värmen och lugnet, hoppas det blir många likadana dagar än i sommar.





Ha en skön helg!


Marianne





onsdag 10 augusti 2011

Yesterday-My day



I går var det kalas, fick besök av mina föräldrar, syskon, kusin samt två av mina barn. Presenterna blev många...

Mammas och pappas present fick jag tidigare, valde själv att köpa en del praktiska saker till köket, sånt som alltid behövs. I det första paketet, det som jag fick av min älskade vän fanns följande:






Idas present, vackert inslaget innehåll en uppskattad pryl:
köpt härifrån








Av syrran, lillebror samt kusin fick jag prydnads/nyttogrejor, allt i min smak.








Barnen, vilka inte längre är några bebisar precis, ville köpa detta när vi var till affären. Hängdes på toalettdörren så att varje gäst fick ta en slickepinne innan de for hem, hahhaaa. :)



Jag tackar alla som besökte mig, känner mig rik som har föräldrar, syskon och övrig släkt nära.



Vi har mulet och grått och endast 12 grader, brrr. Nu bär det av till Kokkola, skall med min blivande svägerska på brudklänningsprovning, snart blir det bröllop!

Ha en bra dag!


Marianne