måndag 27 februari 2012

Hemkommen från helgens spaupplevelse, en njutbar sådan. Sambons förkylning gjorde att jag fick plaska i poolen för mig själv, men jag var ju inte ensam...Efter den sköna massagestunden fick vi slappa på relaxavdelningen där det bjöds på örttéer och nyttiga snacks. En pysselstuga kallad "Helmibaari" (pärlbaren) fanns alldeles utanför vårt rum. Hade tänkt ta mig tid för pyssel, men tidsbristen gjorde att jag valde att göra annat. Fotograferade dock ganska flitigt, så några idéer fick jag med mig hem.
Relaxavdelningen 
Vackert & praktiskt
Katri-Helena med sina pojkar
Fredagens konsert var minnesvärd; 600 pers. i publiken, en stämning som bara blev bättre. Trots att jag inte normalt lyssnar på denna typ av musik kände jag ju igen många gamla låtar från barndomen, och nog orkar hon Katri-Helena, hon gav publiken vad den ville ha.

Nu åter till vardagen; är ledig i ett par veckor, sen jobbar jag fyra veckor på raken. Tänkte motionera, pyssla och njuta av tiden. Äntligen har förkylningen släppt, men sambons förkylning är desto värre, man får hoppas att den inte kommer i repris.

Ha det gott!


Marianne

fredag 24 februari 2012

Lyxweekend

Hej alla vänner!
 Väskor ska packas, simdräkter framletas, nu väntar en helg full med avkoppling och njutning.Om några timmar bär det av hit, inte så långt bort, men ändå till något helt annat än vad vardagen har att bjuda på.

Bilden från nätet
I kväll blir det konsert med Katri-Helena, efteråt  middag på tumis. Lördagen ägnas åt plask i poolen, helkroppsmassage och andra njutbara aktiviteter. Vi ska bara njuta och ha det gott, koppla av och vila. Båda har vi en släng av förkylning, men hoppeligen skall den inte förstöra vår weekend.
Bilden från nätet

Ännu skall jag sticka några varv på västen jag eventuellt ska ha på mig på kvällen, har inte riktigt hunnit med. Vart flyger tiden iväg?  Önskar er alla en riktigt skön helg!

Kram Marianne

fredag 10 februari 2012

Försöka duger

Lite piggare äntligen! Hostan har varit besvärlig, men nu känner jag att det vänder, inga bakslag tack. ;) Städade lite, strök ett par dukar till köksbordet, men se hur det såg ut när jag vände ryggen till! Kajsa älskar att gömma sig, under dukar, under tidningar osv.

För en tid sen hittade jag detta tips i en tidning, tyckte det blev trevliga underlägg. Jag använde mig av blad från en bok, klippte till passlig storlek, rullade runt en pinne, lite lim i kanten och klämde fast med hårnålar. När jag hade gjort ett antal var det bara att fästa ihop rullarna i varandra med hårnålar tills underlägget blev lagom stort.


Nån gång när andan faller på har jag tänkt köpa något fint papper, tillverka fler underlägg att ge bort i present. När det blir av får tiden visa.

Det har lovats varmt väder till helgen, jag hoppas på lite sol så man kommer sig ut, kanske på en picknick på isen. 

Jag önskar dig en skön helg!

Marianne

tisdag 7 februari 2012

Solen gör under

Efter gårdagens feber känns allt bättre nu, nyduschad och fräsch tänkte jag nu pyssla lite. Kvällens gympass lär jag nog få hoppa över, det sägs vara en långdragen förkylning, så man gör bäst i att ta det försiktigt. 
Är ensam hemma nu, sonen återvände till sin far i söndags. Lite tyst och tråkigt, men jag har ju Kajsa. Förhoppningsvis orkar jag koka lite mat till sambon idag, blivit lite si och så med den saken de senaste dagarna.

Jag vill visa en fin present som jag fick i helgen: en handgjord fin tvål. Sonens flickvän hade den med sig, med hälsningar från hennes farmor i Helsingfors. Man blir så glad när nån tänkt på en, tack!


Tänker på alla mina vänner som stöttat mig och funnits till, känner stor tacksamhet. Vi har alla bättre och sämre tider, vi behöver varann i sorg och glädje. Tack, ni är guld värda!

Marianne

måndag 6 februari 2012

Februari och förkylning

Ny månad, lite närmare våren! Men så tråkigt det är att bli sjuk...hosta, feber och värk i hela kroppen. På min senaste arbetsplats hade vi 7 barn av 21 närvarande i fredags, de andra var sjuka, inte så konstigt att man fick sig en släng. I varje fall har vi haft alla ungdomarna på besök i helgen, de fick passa upp mamma lite denna gång, funkade alldeles utmärkt.

Vill visa en uppskattad julklapp jag fick av min äldsta dotter. Läppbalsam och parfym, ekologiska och veganska naturligtvis. Den väldoftande oljan använder jag nästan dagligen, ger en mild och behaglig doft.

Har unnat mig en bit  Marimekkotyg, namnet har jag lyckats glömma. Ville ha en vårduk till köket, passande underlägg hittade jag hos Pentik. Nu kan jag kombinera med alla ljuvliga vårpasteller, efter lust och humör. Fållade duken med min nyinskaffade symaskin, tyckte det var dags efter drygt 20 år på en begagnad stenålders dito.
.
När andan faller på kan jag nu sy vackra dekorationssömmar, skall bli intressant att testa. Passande nog fick jag en ny handarbetstidning samt två nya -böcker på posten i fredags, blir att rota i egna och andras tygbitslådor. ;)


Får nog lov att kurera mig ännu ett tag dock, febern har släppt, men en envis hosta lär jag få dras med  en tid. Te med honung och en varm filt, och trots att vädret är betydligt mildare lär jag nog få stanna inomhus ännu nån dag. Hoppas du har det bra, håll dig varm!



Marianne