fredag 9 mars 2012

Trevlig helg

Önskar dig en trevlig helg med denna bild. Fick figurinen i present av min syster med familj i går då de återvände från sin semesterresa i Vietnam. Efter två veckor i sol och värme får de nu återgå till vardagen i detta blåsiga marsväder. Men solen lär ju komma snart igen, värmen likaså.


Jag skall nu ägna dagen åt att sy gardiner till mina föräldrar, de flyttar snart in i sin nya lägenhet alldeles intill oss. Flyttlasset går endera dagen, men lite småpyssel finns ännu. Jag är glad för deras skull, de slipper snöröjning, gräsklippning osv. Jag hoppas att de kommer att trivas i sitt nya hem.

Ha det gott!

Marianne

torsdag 1 mars 2012

Blommornas tid

Tyckte det var dags att pigga upp mig med lite nya blommor. Några av krukväxterna ser lite onödigt trötta ut efter den mörka vintern, tror inte att ens ett mirakel kan rädda dem. Köpte några nya, gav en till äldsta dottern så att hon skulle få det lite hemtrevligt i sin lya.
En bukett med rosor skottdagen till ära blev det också.

Sådde frön till en ovanligare sort, ovanlig för mig i alla fall . Äppelsolbrud heter blomman, en ettårig sådan, lär skall passa bra i  kruka på balkongen. Fröna var pyttesmå, skulle sås ovanpå jorden, duschas med vatten lite försiktigt. Sagt och gjort, sen ställde jag lådan i fönstret. Han knappt vända ryggen till så hade Kajsa lyckats påta ner allt i golvet. Frön och jord huller om buller ....grrr. Nu är allt i samma låda igen, men jag undrar om de orkar gro de stackars små fröna. Man kan ju alltid hoppas, annars får jag lov att köpa en ny påse och börja om från början.

Nu har vi ny månad, igen.Tycker att tiden går fort, men det gör väl inget när vi går mot ljusare tider. Den kommande helgen är fullbokad, den rymmer en begravning, ett besök hos goda vänner samt födelsedagskalas hos min kusin på söndag, allt från a till ö alltså. Blir att inhandla mer blommor, de passar ju i både sorg och glädje som tur är.

Ser ut att bli en fin dag idag också, en promenad på isen verkar lockande. Tror jag laddar termosen och traskar iväg. Ha det gott!


Marianne