torsdag 28 juni 2012

Åland del 2

Lite souvernierer måste man ju alltid få, så även denna gång. Ser kanske ut som att vi inte gör annat än dricker viner och shottar, hahhaaaa....nej så är det nog inte. Jag älskar glas av alla de sorter, drömmer om ett fint vitrinskåp att ha alla våra glas i. 
Denna gång köpte vi vinkrus ála Judys keramikhennes produkter är ju välkända. Har en tekopp från tidigare, tänkte att vi skulle köpa fler i den serien, men blev förtjust i krusen så vi satsade på dem i stället, fyra stycken blev det. Skulle ha kunnat köpa många fler, men de är nog inte så billiga så det blir att komplettera en annan gång.

När vi besökte Sjöfartsmuséet hittade vi shotglas med maritimt tema, luktade tom. tjära. Krusen och dessa glas tar vi nog med till sommarstugan, kommer väl till pass när det blir bjudningar.


Snapsglas med Ålandsflagga
Av min man fick jag en ring i åländsk design föreställande en råbandsknop. Guldviva i sjökvarteret är affären där du hittar fina silversmycken. Tyvärr är bilden inte så fin, ser mest ut som att det är en massa damm i asken, men om du klickar på Gulviva-länken kan du se den i en finare version.

Ring råbandsknop
Till sist vill jag visa ett collage av bilder tagna i Björsboda på Föglö. Där tillbringade min man sina barndomssomrar. När bilderna togs var det regnigt och grått, hade önskat att vädret hade varit fint så att vi kunnat gå och se oss omkring lite, men det får väl bli en annan gång.

Svärmors barndomshem på Föglö
Idag blir det att byka kläder, kanske ska jag tvätta några fönster också. Handarbetslusten kom som ett brev på posten när vädret blev lite sämre, ska nog sticka en stund innan jag ägnar mig åt hushållssysslorna, måste ju prioritera. ;)


Ha en fin torsdag!

Marianne

onsdag 27 juni 2012

Åland del 1

Hemkomna efter en vecka på den fantastiska ön kan vi känna oss nöjda över alla underbara människor vi fått möta samt alla trevliga upplevelser vi fått vara med om. Eller någon ö är det ju inte utan en massa öar, närmare bestämt 6757 stycken! Vi har nu bestämt oss för  att lotta denna vecka, hoppas på vinst så att vi kan köpa oss en stor båt med vilken vi kan tillbringa våra semestrar i den åländska skärgården , det vore en dröm!
En av fyrarna vi passerade på ditvägen

måndag 18 juni 2012

Sommarstugan

Helgens besök till sommarstugan blev kort men intensiv. På lördagskvällen satt vi på verandan, grillade korv och samlade tankarna efter begravningen av min kära farbror. Begravningen var fin, mycket sång, massor med vackra blommor, en värdig minnesstund. Efteråt befann jag mig i nån sorts vaacum, behövde få reda ut tankarna och känslorna som genomgåtts under den dryga veckan som förflutit sen dödsbudet. Tänker på de närmaste som nu har den stora sorgen att tampas med, önskar dem styrka, hoppas att vännerna fortsätter att besöka dem så att sorgen känns lättare att bära.

Hylla för köksprylar

En behändig förvaringsbox för städgrejor

Rött, vitt och blått är temat

Gardinerna i vitt och randigt, tyvärr lite mörk bild

Kapporna i köksfönstren

Lyktan är en bröllopspresent av min kära kusin Tanja

Kråkan, ett underlägg, som dottern Ida gjort

Glasen fick vi av barnen som bröllopsgåva, mina favoritglas just nu

Fyren pryder villadagboken


På söndagen trimmades gräset, första gången i sommar faktiskt. Det eviga regnandet har satt stopp för våra planer tidigare, nu hann vi mellan skurarna.  Vi har ingen gräsmatta utan en naturtomt som så skall få förbli naturlig. Lite planteringar och en stenmur kommer det att bli, samt uteplats och kanske ett lusthus småningom. Det roligaste är ju att planera och låta allt växa fram i långsam takt, det är så lätt att förstöra och skyffla bort det naturliga. Stubbar har lämnats för insekter och för att fåglar senare skall få kalasa på dem (insekterna). En stubbe var sönderriven när vi vaknade på söndagsmorgonen, vi tror att en grävling varit framme. Det är så berikande att få betrakta fåglarna som flyger omkring knutarna, svårare är att få dem på bild. 

I morgon far vi söderut, vi skall tillbringa en vecka på Åland. jag önskar alla en trevlig midsommar, hoppas det fina vädret håller i sig.

Mariannne

fredag 15 juni 2012

Till sista vilan

I morgon begraver vi en kär farbror som plötsligt för en vecka sen rycktes bort. Helt utan förvarning slutade hans liv, tänk hur fort allt kan vara över. Man får sig en tankeställare och hoppeligen kan man åtminstone för en tid komma ihåg att ta vara på livet, visa sina nära och kära hur viktiga de är i ens liv.
Min brudbukett

Liljekonvaljer i skugga

Hällnäs brygga i kvällsljus
Efter begravningen tänker vi styra kosan mot sommarstugan för en behövlig paus, bara njuta av naturen och det rika fågellivet, bada bastu och äta gott.

Nästa vecka reser vi till Åland för att hälsa på min mans mor, hans syskon samt son med familj. Ser fram emot att fira midsommaren med min nya familj, se alla de vackra midsommarstängerna och uppleva den vackra naturen.

Jag önskar dig en skön helg

Marianne

tisdag 12 juni 2012

Jungfruturen

I fredags sjösattes vår nostalgibåt, en pärla från forna tider med lite skavanker här och där. Allt löpte väl, i sjön kom hon och startade gjorde hon också.  

Vi har funderat över båtköpet hela vintern och våren, var på vippen att köpa en muskelbåt, men vi besinnade oss och köpte denna skönhet i stället. Än har hon inget namn, har aldrig blivit döpt, så nu gäller det att hitta något passande, har ni några förslag?

Vi hade ju naturligtvis lite packning också, skulle ju tillbringa hela två dagar på villan ;) Det skulle planteras och sättas upp nya gardiner, klippas gräs och badas bastu, så nog behövde vi ju en hel del attiraljer.

Kaptenen njöt i fulla drag, tryggt puttade vi iväg mot villan.
Så ligger hon där vid bryggan.

Söndagsutflykten gick till Nabbens gästhamn, där avnjöt vi varsin pizza, supergott! Under de tre timmar vi var på sjön såg vi endast tre andra båtar, var är alla människor?


I en stor gran invid villan finns ett kråkbo, en stor unge satt där ensam och väntade på mat. När vi återvände från utflykten hade den lämnat boet, hade väl blivit för trångt, den låg nu och tryckte mot marken. Vi fick skippa gräsklippandet, inte kunde vi ju skrämma den lille. Nästa lördag när vi återkommer hoppas jag hitta en omkringskuttande liten unge, inte en hög av fjädrar.

Nu har vi den fina fyren att ta sikte på, den var en bröllopspresent av våra vänner. :)

Hoppas du får en fin vecka nu när sommaren äntligen kommit, njuuut! 

 Marianne

måndag 4 juni 2012

Vårt bröllop

Efter en längre paus vill jag nu berätta att jag gått och gift mig...kanske överraskande för en del, men för oss två kändes det helt rätt. Nu är allt som det ska vara, jag mår bra, min man mår bra, livet känns härligt. 

Vigseln hölls för drygt en vecka sen i Jakobstads kyrka, efteråt hade vi fest för ca 30 inbjudna gäster. Vi fick uppleva en minnesvärd dag med de allra närmaste och våra vänner. Vi åt god mat tillrätt av en superkock, lekte och dansade så att fötterna värkte efteråt. Vi är så tacksamma över att ha goda vänner, det värmer i hjärtat. Nu fortsätter livet som herr och fru, bättre kan det inte bli, jihuuu!