måndag 16 juli 2012

Vad göra i sommarvärmen?

Känner mig lite rastlös här hemma. Maken jobbar, jag börjar jobba först i augusti. På sommarstugan finns ju alltid något att göra, hemma i lägenheten är det lite annorlunda.
Var till biblioteket förra veckan, lånade en del böcker, mest om handarbeten faktiskt. Man får ju många fina idéer och tips, som i denna bok var symaskinen fått arbeta. Kanske jag nån gång söker fram stuvbitar och tillverkar en tavla eller något dylikt.

Det jag fastnade för nu var broderade skepp, något som skulle passa på väggen i sommarstugan. Sökte fram garn och tyg, bra att ha ett och annat i lager.
Det första skeppet är nästan färdigt. Man skulle sy halva korsstygn, något som gör arbetet lättare och ger ett helt annat utseende. Skepp nummer två skall broderas ovanför, sen gäller det att hitta en passande ram.
Av restbitar från gardinerna till sommarstugan har jag gjort ett grytunderlägg, än ska kanterna fållas. Roligt att testa de olika sömmarna som finns på min symaskin, tänk så enkelt det går att få små effekter.
Bakade gifflar med fyllning, återstår att ringla lite glasyr ovanpå. Fort ska de i frysen innan de blir uppätna. ;)
Så lite bröd, startade med havregrynsgröten som blev över från morgonen, lite semlemjöl och vetemjöl till så blev degen bra.
Nu återstår disken, kladdiga byttor och kastruller, jättekul :))

Vad gör du i värmen?

Ha det gott

Marianne

fredag 13 juli 2012

Glädje

Glädje är när fredagen är här, maken kommer hem från jobbet, vi får packa och starta färden mot sommarstugan. Fastän vädret just nu inte är så värst fint så gör det ingenting, att få koppla av och pyssla med det man vill räcker, fint väder är ett plus.
Jag önskar alla en avkopplande helg!


Marianne

måndag 9 juli 2012

Besök på sommarstugan

Äntligen kom värmen, och det med besked. Somliga stunder sken solen för fullt, sen hopade sig molnen hotfullt, åskan lurade. Vi blev skonade denna gång, endast lite regn var det som kom. 

Vi väntade besök till lördagen, dotterns födelsedag skulle firas. Bryggan vid sommarstugan pyntades med lite blommor som plockades vid stranden, en gammal stubbe fick agera bord. Fyren har fått sällskap av två stolar, jag sydde passande dynor av tyget som blev över när jag sydde gardiner.


På fredagskvällen kunde vi inte hålla oss, vädret var ju så fint. Tiotiden på kvällen kastade vi loss och körde ut mot havet, vattnet låg som en spegel, solen gick ner i horisonten. I tre timmar puttade vi på, njöt av värmen och lugnet, oj vad havsluften är skön att andas.
Ett skepp kommer lastat...nu anländer våra gäster. Båten var fylld av glada människor, tänk så många hon rymmer vår lilla pärla, hela nio stycken!
Det blev grillat och kallt, sallad och bärpaj, oj så gott det smakade. Här ser ni min syster och hennes man, jag står med ryggen till.

Vi fick en present, trots att det var dottern som skulle firas. Hon fick naturligtvis många presenter, så som det ska va, men denna fina salladsskål fick vi av min syster, passar perfekt på vår stuga. Hade sett den förut i en affär, berättat om den och nu hade hon köpt den till oss.!! Tycker så om besticken med fågelhuvuden, praktiska men skåror så att man kan hänga dem på skålkanten.
Det blev en lång dag i hettan, bjöd besökarna på en båttur i skärgården. Vi besökte Nabbens gästhamn där vi åt glass och svalkade oss en stund innan vi vände hemåt.

När gästerna tackat för sig eldade vi bastu, spelade kort och njöt av kvällen på tumis. Regnet kom, föll sakta, vi mös inne i stugvärmen.

Denna vecka har det lovats sämre väder, kanske blir det att handarbeta lite då? Häromkvällen fick jag lust att brodera lite, hittade ett fint motiv hos denna bloggerska, gjorde min egen version på en tygbit. Kanske blir det en tavla småningom, vem vet.
Nej nu måste jag fixa håret, skall på några ärenden om en stund. Hoppas du får en fin inspirerande vecka!


Marianne

onsdag 4 juli 2012

Födelsedag

I dag blir äldsta dottern 23 år, grattis, grattis gumman!
Hon är just nu på väg hem från Stockholm, bussen anländer om en timme.  I helgen blir det kalas på sommarstugan, jag har beställt varmt och vackert väder.
Bilderna är tagna för två år sen, då hade vi kalas vid fäboda
När jag var tjugotre blev jag mamma för första gången, tyckte att jag var väldigt mogen och vuxen. ;) Vår lilla Ida var och är fortfarande väldigt snäll, en perfekt dotter. Jag har tre underbara barn att vara stolt över, det är en stor lycka att få vara mamma. Jag känner mig inte nämnvärt äldre, kanske lite klokare än då för tjugotre år sen. Jag önskar att Ida hittar sin plats i livet, att hon får må bra och vara lycklig, att hon får jobba med det hon brinner för: skrivandet.

Er andra önskar jag en fortsatt trevlig vecka, njut av solen och värmen!

Marianne

måndag 2 juli 2012

Juli-äntligen sommar

Sommaren har väl kommit nu-eller? Nu tycker jag att det kan räcka med regnandet och blåsandet, sol och värme tack. :)

Vi var ju vid sommarstugan i helgen, städade lite på tomten, fanns så rysligt mycket vass i strandkanten. På något vis är det inte så betungande att "jobba" när man är vid sommarstugan, känns bara skönt att röra på kroppen och svettas lite.
Dagg i gräset
Näckrosorna blommar
Dörrarna och fönstren har varit träfärgade, har funderat på att pigga upp dem  med lite färg, nu slog jag till. Tyckte först att färgen är lite för ljus, men resultatet blev bra tyckte jag. Nästa veckoslut kan jag måla färdigt, behöver en pensel av storlek mindre till spröjsen. Men oj vad flugorna tycker om målarfärg, de infann sig genast för att surra omkring och bidra med lite irritation.
Mor i målartagen


Fick en fin hatt av min svärmor, den som hon hade på huvudet när Björn Borg och John McEnroe spelade en vänskapsmatch på Åland. Hon hade vuxit ur den, som hon sa, frågade om jag ville ha den. Nu är jag ju ingen hattmänniska precis, men inte kunde jag ju tacka nej till en sån fin hatt. Kanske kommer det något tillfälle när jag kan använda den, men tillsvidare får den fungera som inredningsdetalj i vårt hem. Tycker att den är vacker, föreslog maken att vi skulle boka en resa till Ascot där de kungliga roar sig med hästpolo. Sen gäller det ju att hitta en passande klänning till....hahhaaa, nej det får nog förbli en dröm. Men jag tackar ödmjukast för hatten.
Svärmors tennishatt
Efter nattens regn är det åter sol igen, varmt blir det också i dag. Skall ägna dagen åt lite småpyssel för till helgen blir det kalas, äldsta dottern blir 23! Vad kan en sådan fröken önska sig, ja det kan man undra...


Ha en skön måndag!


Marianne