tisdag 16 oktober 2012

Nääää

Vilken fantastisk dag vi hade i går, solsken hela dagen! Glädjen varade inte så länge, nu regnar det igen, himlen är så grå så man undrar om det kommer att fortsätta så hela hösten och vintern, om det nu blir nån vinter att tala om?! Enligt vissa kommer vintern att bli mild och regnig, men å andra sidan var det de som menade att den gångna sommaren skulle bli varm och solig. Hur det än blir får man lov att försöka pigga upp sig själv lite: lite blommor, en tidning eller god bok, en bra film, ett nytt handarbete. Motion skulle också behövas, men huu vad det tar emot när det regnar hela tiden.

Skulle gärna fara en sväng till ett spa, bli ompysslad och få njuta. Förra vinterns besök var uppskattad, kanske borde man undersöka saken lite närmare...

Relaxrum där vi fick njuta efter en välbehövlig massage
Efter att ha jobbat intensivt i början av oktober är ja nu ledig i ett par veckor. Försöker att göra något uppiggande varje dag, annars bara ta dan som den kommer. Den jobbande sonen kommer in på en bit mat vid lunchtid varje dag, det är jag glad för. Det blir lite rutiner på det viset samt att jag själv äter ordentligt, blir lätt att fuska annars. Önskade att maken kunde vara ledig ett par dagar så vi kunde göra något kul, känner att reserverna håller på att ta slut.

Nu får vi hoppas på lite finare väder framöver, annars blir det väl att köpa blommor, handarbeta och äta lite choklad!


Ha det gott!

Marianne

söndag 7 oktober 2012

Söndagsfeeling

Efter en intensiv arbetsvecka hade det varit skönt med lite sol så att man hade kunna vistas utomhus, denna helg blev det inte så. I går var jag en sväng till Vasa, shoppade några mattor, en ny lampa till köket samt en tygbit som jag hittade för en billig peng. Nu har köket fått en uppstyling, ljust och fint blev det i höstrusket. Lampan kanske passar bäst i ett sovrum, hade nog tänkt mig en i plåt eller glas till köket, men hittade ingen jag tyckte om. Lökformen tilltalar mig och nog får den väl hänga i vårt kök ett tag.
Nya gardiner och lampa
Dessa två töser är bästa kompisar nuförtiden. Den mindre är min dotters, hon heter Billie. I början av sommaren kom de inte så värst bra överens, men nu kan de inte vara ifrån varandra många dagar utan att det blir ett jamande och en massa hyss för att få uppmärksamhet. När dottern kommer hit med Billie lägger kattfröknarna sig genast på golvet för att kramas och brottas en stund, sen blir det full fart när de jagar varann runt lägenheten. Efter en stunds bus kan de ligga i nån soffa eller på nåt bord och tvätta varann, de är hjärtevänner numera.
Två oskyldiga flickor
Som om det inte vore nog med två katter så har jag, eller rättare sagt min son, tagit hand om en liten kattunge som irrade omkring vid mitt dagis i flera dagar. Den hittade uppenbarligen inte hem och när jag tog upp den i min famn somnade den genast, så trött var den. Nu är den tvättad och matad, har det bra. Vi har satt upp lappar i affärerna i närheten samt annonserat på nätet, men än har ingen hört av sig. Sonen är inte så värst road, kan inte sova om nätterna och har lite obehag för allt som kommer ut bakvägen från den lille. Jag skulle kunna ta hem den till oss, men tror inte att vår Kajsa skulle bli så glad. Vi får vänta i några dagar och hoppas att någon hör av sig, annars måste vi kontakta någon som kan ha den en längre tid. Hoppas det ordnar sig!
Den omhändertagna
I morgon måndag jobbar jag ännu, sen blir det mest ledigt resten av månaden, skönt på sätt och vis. Borde göra en riktig storstädning men önskar lite bättre väder så att jag kan ta ut mattorna och vädra och piska dem ordentligt. På onsdag får jag besök av en del av mina kusiner. Vi brukar träffas ungefär var tredje månad, turvis hos varann, denna gång är det min tur att stå som värd. Det roliga är ju att träffas och umgås och som värdinna behöver jag bara koka kaffe och duka bordet, gästerna har med allt det ätbara. Vi är tio stycken så det blir en hel del gott. ,)

Önskar dig en trevlig och innehållsrik vecka!

Marianne