måndag 24 juni 2013

En liten titt i vårt "nya" hus


Midsommarfirandet har ersatts med vardagens sysslor och funderingar. Vi fick delta i en konfirmation med efterföljande fest hos min fd. svägeska, något som vi kommer att minnas med glädje. Det var trevligt att få träffa alla jag saknat så, se deras två pojkar som vuxit så det knakat under de senaste två åren. Trevlig samvaro och massor av skratt, det spar jag i mitt hjärta.


Här är nu då huset vi köpt och renoverat under våren. Fasaden är blekgul, knutarna vita, färgen på väggarna flagnar. Taket är brunt och kommer så att förbli, åtminstone tillsvidare. Det svåra är att välja färg. Jag gillar ju lite gammaldags allmogefärger; rött med grå knutar, senapsgult med en ton av grått, till det knutar i beige med en ton av grått. Vet inte om de färger passar vårt femtiotalshus, vad tycker du?



Jag har sex veckors ledighet framför mig, skulle gärna börja skrapa bort gammal färg om blott jag/vi bara kunde bestämma vilken den nya färgen skall bli. Hjälp???

 
Här får du en litet inblick i vårt nya hem. Till vänster i bild syns maken i färd med att färdigställa klädhyllan samt en skymt från vardagsrummet. Till höger i bild ser du lite av vårt kök. 
Att välja köksinredning var inte det lättaste: skulle man välja vitt och ljust eller nån knallig färg som just nu är inne? Min känsla är att de ljusa träslagen är på kommande så vi valde ljus ek, till det mörkt golv och färgklickar i form av rött kakel samt färgglada gardiner. Nu återstår att se hur länge man är nöjd med valet.....;)

På lördag besökte vi Fäboda för första gången i sommar, nya ägare och en uppiffad miljö. På de båda uteterasserna fanns dessa fina soffor med tillhörande kuddar, me like!




En kopp kaffe och en stund på klipporna vid stranden gjorde susen, oj så havet gör gott!

 
Våra två katter, eller den översta, "Billie", som är dotterns, och Kajsa har varit de bästa kompisar så länge vi bodde i våningshus. Nu när Kajsa har fått sitt eget revir är det inte lika kul med en lillasyster längre. Hon fräser och är allmänt otrevlig mot den lilla, visar tydligt att det är hennes hem. Jag hoppas det är övergående, Billie stackarn känner sig så utanför. Men jag försöker , i egenskap av "mormor",  så gott jag kan för att få dem att bli vänner igen, men katter är egensinniga djur och gör som de vill. Gulliga är de i alla fall!


Nej nu får jag väl återgåtill dagens syssla; ta bort tapeter i farstun. De som ska bort har en något gummiaktig skrovlig yta men lossnar ändå ganska enkelt, som tur är. Har tänkt mig något ljust i stället, kanske i vitt och grått. Rester från vardagsrummets tapet med björkar torde räcka till en vägg, sen får vi improvisera lite...

Ha en skön vecka nu när värmen återkommit, åtminstone hit!

Marianne

torsdag 20 juni 2013

Midsommartider

Nu är julen slut även här, fast det blev lite långdraget ;)
Under våren och försommaren har vi haft fullt upp med att renovera vårt nyinköpta hus.
Det har rivits och satts in nya golv, nytt kök och badrum, väggar har skivats och tapetserats. Med hjälp av pappa, sonen och släktingar har arbetet löpt bra. Än återstår lite småfix, målning och listning. Försöker att greppa penseln en liten stund varje dag nu när jag har semester.

Kajsa kavat


Kajsa har kommit till himmelriket! Från att ha varit innekatt i två år, rädd för främmande människor och djur har hon nu blivit kvarterets drottning. All blyghet är borta, främmande katter jagas bort från hennes revir, det betyder att hon fått en del rivmärken och skavanker. Livet lär, och inte kan ju matte vakta henne hela tiden. 



Vi har ju fått njuta av en explosionsartad försommar, allt kom i blom nästan samtidigt. På vår gård finns en del buskar och blommor, de flesta borde dock förnyas. Har börjat så smått att beskära och flytta, det måste dock få ta sin tid och mogna fram. Husfasaden borde få ny färg, något som vållar mig bekymmer. Att välja färg och sen nyans är inte det enklaste. Till nästa inlägg skall jag fotografera huset, önskar då få tips och råd med färgval.


Två små Ålänningar


Midsommarafton firas hemma hos oss tillsammans med mina barn. På midsommardagen är vi bjudna till konfirmationsfest i Pörtom, något jag ser fram emot. När sen maken får semester, i augusti, reser vi till bonusbarnbarnen på Åland. När deras mamma och pappa jobbar får vi ta hand om de två, skall bli riktigt spännande.

Jag önskar dig en trevlig midsommar, hoppas regnet finns någon annanstans än där du bor.

Marianne