tisdag 15 oktober 2013

Hej på er!



Mina bloggpauser tenderar att bli långa mellan varven, hittar inte riktigt inspirationen. För en tid sen försökte jag dock göra ett inlägg, skrev långa texter och bifogade bilder. Av någon anledning gick det inte att få inlägget publicerat, efter några försök gav jag upp.

Är glad över era kommentarer och uppmuntrande ord. Jag mår bra även om sommaren kanske inte var den bästa. Maken och svärmor var sjuka, jag mådde kanske inte så bra, men fick ju vara ledig i hela åtta veckor. Nu har jag jobbat en hel del, mår bäst av fasta rutiner och vardagslunk.

 

Vi har nu tillbringat en vecka på Åland hos "styvsonen" (vet inte om jag får kalla honom så) och hans familj. De två "barnbarnen" har förgyllt vår tillvaro, nu får vi lov att vänta i fyra månader innan vi träffas igen. Svärmor fick äntligen komma hem från sjukhuset efter tre och en halv månaders vistelse där. Kan inte annat än beundra den kvinnan! Med hjärtfel och njursvikt, svår värk och stela leder får hon nu vara i sitt egna hem så som hon vill. Nu får vi bara hoppas att hon klarar sig så gott det går, inte drabbas av fler fallolyckor.
I lördags bjöd hon på mat vid Mikael Björklunds restaurang Smakbyn vid Kastelholms slott. Vi var hela tolv personer som fick njuta en underbar trerätters i den fina nybyggda restaurangen. Har du vägarna förbi så kan jag varmt rekommendera ett besök, maten var utsökt.

Bilderna är tagna hos oss en kväll i augusti.


Min vän Alvar som jag tillbringade en hel del med  tidigare i höstas har nu fått vara hos sin familj och med sin mormor och morfar. Eftersom jag jobbat en del har jag inte fått det att passa med tider för långa promenader och lekar, kanske blir det bättre nu i höst. 

Någon egen hund kommer jag förmodligen inte att skaffa mig trots att suget kommer nu som då. Jag vet vilket jobb och engagemang det kräver att vara hundägare. Det finns alldeles för många hundar som får tillbringa sina dagar ensamma hemma när matte och husse jobbar, för att få en snabb pinkrunda på kvällen, det kallar jag inte något värdigt hundliv. Lydnad och träning, lekar och bus är något en hund behöver för att vara balanserad, det kräver åtskilliga timmar av varje dygn, något jag inte tycker att jag har tid och ork till just nu. Vi har ju katten Kajsa, denna nästan hundliknande fröken som får vår odelade uppmärksamhet. Bortskämd? Jo, det kan man nog säga, men så är hon ju som ett barn för oss.

Nej nu skall jag återgå till vardagssysslorna. Maken är på jobb, jag är ledig en vecka till. 
Knappt två månader till jul, kanske borde man börja förbereda lite....



Ha en skön vecka, hoppas solen värmer lite!


Marianne