lördag 25 januari 2014

Temperaturvariationer

Kölden har lättat, -4 grader nu.Visst var det vackert i träd och grenar med rimfrost och snö även om minusgraderna kröp onödigt lågt. Man får ta det som kommer, så även vad gäller hälsan. Vaknade i går med en känsla av feber och flunsa, termometern orkade dock knappt över +34! Vila och kurerande hela dagen, nu känns det bättre. Undrar vad som är på gång i kroppen när tempen sjunker så?
För nån dag sen var jag och dottern på en promenad i vår stadsdel kallad Skata, ett fint bevarat trähusområde. Är ju ständigt på spaning efter fina husfasader med fina färger, tanken är ju att vi skall måla om vårt hus till våren. Den senaste favoriten ser du här, en varm gul färg, en gråaktig ton på fönsterbågar samt vitt på knutar och fönsterkarmar. Tycker om lite murriga färger, tror att jag har bestämt mig.
Nu är mössan jag skrev om i mitt senaste inlägg färdig. Efter en massa jobb med att riva och börja på nytt får jag väl vara nöjd nu. Mönstret fanns i senaste nummer av Hemmets veckotidning, där var mössan orange. Den unga damen, som faktiskt har födelsedag i dag, klär sig gärna i svart och grått, färgvalet var inte svårt. En fuskpolo skall hon också få, det är min favorit i vinter. Stickade en till mig själv för nån vecka sen, den värmer både nacke och hals, perfekt i mitt jobb på dagisgården.



Efer två lediga veckor blir det nu att jobba i två, skön variation. Maken jobbar mycket, blir en hel del övertid också. Som om det inte skulle vara nog är han på väg dit nu också fast det är lördag. Den egna bilen behöver ju också lite service, fast nog är det ju lite som med skomakarens barn...;)

Kajsa och jag får rå om varann, tvätta tassarna och läsa en god bok under pläden, än har jag känningar av förkylningen. Bäst att få bobborna ur kroppen nu innan jobbpasset börjar.


Med önskan om en skön helg!


Marianne

onsdag 22 januari 2014

Mitt i veckan

Onsdagen är halvvägs, här sitter jag och har inget vettigt gjort ännu..jovisst, några varv på mössan jag håller på att sticka. Vissa handarbeten bara blir, andra vill sig inte riktigt. Denna mössa har jag rivit upp 5 gånger men envist börjat om efter varje rivning. Maken tyckte jag skulle ge mig, men det kan jag ju inte, det ska bli en present till en ung dam som snart har födelsedag. Sjätte gången gillt får vi hoppas!


På översta hyllan några gamla Arabiarariteter
 Nya hyllorna i köket har äntligen hittat sin plats. Har länge haft idéen men inte riktigt vetat hur jag skulle placera dem eller hurudana konsoler jag ville ha. Skickade maken att köpa konsolerna, sa att de gärna fick vara svarta. "Fint blev det tycker jag", sa jag till honom, "ja ser du jag har öga för konst", svarade han. ;)
 Nu har jag gjort upp en plan för att förbättra min hälsa, i samråd med en sjukskötare. Motion och att fimpa, jo du läste rätt! I min ungdom var jag rökare, slutade när jag blev gravid. Efter 23 rökfria år, efter en jobbig tid med skilsmässa, flytt och en massa annat elände tog jag en kväll min första cigarett och var genast fast, det är nu 2½ år sen. Nu med mitt höga blodtryck som största problem har jag lovat mig själv att sluta, är tacksam när jag får hjälp med processen.

Gångstavarna har letats fram och motionsrundorna är inplanerade, ger mig själv en stjärna efter varje runda! :) Nu är ju vädret ypperligt, kölden är måttlig för tillfället. Kameran får följa med, så knäpper jag lite bilder när andan faller på. Vår vackra stad är ju som bäst på sommaren, men nog har ju vintern mycket fint att bjuda på.
 Här mår jag som bäst!


Med dessa visdomsord önskar jag dig en fin onsdag, greppar stavarna och tar en runda.


Marianne

fredag 17 januari 2014

4 × F

Vinter och kyla, äntligen! Må de äckliga små krypen, Fästingarna, få mer än de tål denna vinter. De gångna vintrarna har varit snörika, idealiska för fästingarna.  Tycker vanligen att alla djur och människor ska få finnas och att alla har en uppgift, men med fästingar är det annorlunda.  Detta var mitt första F.
Fredag! Nog är det ju alltid mysigt när fredagen kommer, man vill liksom mysa lite extra den kvällen. Äta gott, tända ljus, kanske dricka ett glas rött....
Detta var mitt andra F.
Födelsedag!
Jo, det är min makes födelsedag. Har handlat lite gott att äta, tänkt att vi sen ska ta en promenad till Musikcafé After Eight, endast några hundra meter från vårt hus. Dit har vi varit mången gång tidigare, bara att traska in, ta en kopp kaffe och njuta av god musik. Kvällens konsert har temat: Friday I`m in love, kunde väl inte råka sig bättre!
Detta var mitt tredje F.

Det sista F:et hör ihop med min makes namn, men det behåller jag för mig själv!

Önskar dig en skön fredagkväll!

Marianne

tisdag 7 januari 2014

Kajsa väntar gäster

Vi hade bjudit hem husets förra ägare i går, ett trevligt par på 80+. De anlände i god tid, överräkte en fin blomma och tackade för inbjudan. De var så glada över att få se sitt gamla hem i ny skrud, tyckte vi hade lyckats med vår renovering.


Vi hade en trevlig pratstund över en kopp kaffe och något sött till. Nog är det ju så att fast man närmar sig de femti kan man konstatera att gammal ät äldst. Vilken livsvisdom och vilket lugn de äldre i vårt samhälle har. Det diskuterades hur världen såg ut förr, varför vi stressar så i dag, hur de fick slita hårt för brödfödan i sin ungdom. Jag frågar mig vad som gått snett i dagens konsumtionssamhälle.

Tror nog att folk var lyckligare förr, tog dagen som den kom, hade inga större krav. Nu ska det vara märkeselektronik, -kläder, det ska resas till världens alla hörn, lyckan ska jagas till varje pris. Varför är människan aldrig nöjd?

Om jag får leva önskar jag mig en bra ålderdom, förnöjsamhet och tacksamhet över det jag fått i livet. Att jag kan glädjas åt det lilla i vardagen och kunna glädja mina medmänniskor.


Marianne