fredag 28 februari 2014

Vårinspiration

Beställde trädgårdsböcker för att få lite inspiration inför sommarsäsongen, hämtade dem från posten för ett par dagar sen. Eftersom vi varit husägare i knappt ett år nu så känns det ju extra spännande att få börja planera trädgården. Här finns endast några bärbuskar, spireabuskar och ett fåtal blommor, ja och så en hallonhäck förstås.
Hoppas att böckerna ger mig tips och idéer, men det finns ju så massor att välja mellan, både vad gäller blommor, buskar, träd och konstruktion av uteplatser. Tror att det bästa är att ta lite i taget, låta det växa fram i sakta mak.
Man blir ju så ivrig när man får nya böcker att man glömmer tid och rum. Plättar ska man ju inte steka samtidigt, för då blir resultatet aningen "well done", åtminstone i ena kanten. Men man vill ju vara effektiv och inte minst vill man ju glädja sonen som blev lovad plättar.

En vecka går så fort och nu är fredagen här igen. Har hunnit uträtta en del ärenden redan, ännu borde jag ta en runda till stan. Skulle behöva något nytt i klädväg, skall nämligen besöka mina fd. svärföräldrar i morgon. Ser fram emot träffen och är så glad över att vi kan ha kontakt fortfarande. 
Med på resan kommer döttrarna samt min far, maken har inte bestämt sig ännu.

Mormor har vi skickat på resa till Teneriffa dit hon anlände i går i sällskap av en av sina barnbarn. Här sitter hon vid flygplatsen och roar sig med korsord i väntan på flygstarten, en skön semester till dem båda!



Nu åter till dagens sysslor av allehanda sorter.

I kväll är det fredagsmys, ha det gott!

Marianne

tisdag 25 februari 2014

Plusgrader

Marken är bar, termometern orkade till plus 7 i går. Vintern har inte riktigt varit vad den borde, kanske spar den sig till nästa vinter?

Sportlovsvecka nu, jag är också ledig. Maken hade semester förra veckan, tog ut de sista av sommarsemestern. ;) Det första han gjorde var att köpa en ny bil...lika bra att han inte är ledig så ofta ;) ;) Nej, vi behövde verkligen byta, men på något sätt är det lite nervöst att sätta sig bakom ratten på en nyare bil, jag är så rädd att ställa till med något. Hittills dock allt väl och nu när vägarna är bara är det ju bara att tuta och köra. Planerar en resa till Korsnäs på lördag, vill hälsa på bekanta och kanske hinna med en shoppingrunda i Vasa samtidigt.
Nu när vårkänslorna infinner sig känns det som att man vill förnya sig. Blommorna från i fjol ville sig inte riktigt trots att jag gjort mitt bästa. Satte om de skrangliga pelargonerna från förra säsongen, tänkte mig en fin blomsterprakt småningom. Inga rötter och mögel i krukan, blir att köpa nya.

Fönstervivorna på bilden köpte jag till alla hjärtans dag. Trodde de var pelargoner trots att bladen såg en aning skumma ut. Efter en del diskussioner och tips på Facebook fick jag klart för mig att det är fråga om vivor, man lär sig alltid.

Har beställt en hop med trädgårdsböcker som torde komma vilken dag som helst. Till vårens och sommarens projekt hör målning av husfasad och att piffa upp trädgården, en uteplats finns också på önskelistan. Kanske är bildens oas lite i överkant, men en liten ruta skall vi väl kunna åstadkomma. ;)


Önskar dig en skön sportlovsvecka!

Marianne


torsdag 13 februari 2014

Färger och garn

Nu har ledigheten börjat efter några intensiva arbetsveckor, skönt med omväxling. Försöker att behålla rutiner, motionera och hålla mig igång. Eftersom jag är morgonmänniska, vaknar ofta redan sextiden, hinner jag med de flesta "måsten" redan på förmiddagen.

Virknålen går varm nu. Blev inspirerad att virka efter ett tips på virkning/stickning på facebook, om du inte kollat den gruppen kan jag varmt rekommendera ett besök.


En blommig kudde med tredimensionella blommor samt nu afrikanska blommor är vad jag hållit på med. De senare blommorna är tänkta till en filt att ha svala sommarkvällar. 175 blommor borde jag åstadkomma, har nu ca 30 stycken. Har tänkt mig ett färggrannt resultat, inte nödvändigtvis så harmoniskt komponerat, en färgklick helt enkelt.

Hörde att syrran har inspirerats av samma teknik, hon har också en filt på gång. Vi konstaterade nog att det återstår att se vad det blir, kan bli bara en smal remsa om det vill sig riktigt illa, men hoppeligen sporrar vi varandra lite.

Vändagen är snart här, nästa vecka får vi besök av sportlovslediga ålänningar. Vädret kunde ju bjuda på lite vintrigare ramar, men om inte så har vi ett par hundra meter till simhallen, blir kanske att ta fram gamla simdräkten och plaska med "barnbarnen". 

Nu till dagens sysslor: lite tvätt, städning och ett besök till mataffären. 

Önskar dig en skön torsdag!

Marianne

lördag 1 februari 2014

Februari - välkommen

Efteren itensiv arbetsvecka känns det nu skönt med två dagars vila. Nog är de ju så härliga de små barnen, jobbar i en grupp med barn från ett till tre år, men visst är det tungt och intensivt. Många vikarier och en stor grupp gör att det kan bli lite kaotiskt mellan varven. Inte är det ju så enkelt att vara ett år och befinna sig i ett rum med tio kompisar och ständigt nya tanter, att dessutom ha långa dagar sätter sina spår.
Ett meningsfullt arbete: en trygg famn och något roligt att pyssla med, vila och god mat samt utevistelse är ramarna. Det gäller att försöka se alla mitt i kaoset, att varje barn får känna sig sedd och lyssnad till. Mitt jobb är viktigt!

I morgon är vi bjudna på födelsedagskaffe men innan dess känner jag för lite bakning och god mat, blir att kolla i receptböckerna. Nu har ju vädret blivit lite mänskligare, -8 nu, så en motionsrunda skulle vara på plats.


Solen orkar en stund varje dag, så välkommet efter det intensiva mörkret.


Hoppas solen lyser på Dig!

Härifrån kan du klicka fram en trevlig barnsång, denna skiva vill barnen gärna dansa till. :)
Skrolla till skivan "talventörröttäjät" och välj sången "Hämärän hyssy".


Marianne