tisdag 29 april 2014

Utomhus

tillbringar vi mycket av vår tid nu, både katten och jag. Hon vill ju vara med överallt, en riktigt morsgris är hon. ;)
Här sitter hon och myser i dotterns famn, den lilla stund hon har ro, för snart skuttar hon iväg och vill ut igen.

Nu har det stora skrapandet äntligen börjat, här ser ni maken på höjden, jag sköter det som finns under fönsterhöjd. Känns riktigt tillfredsställande när man ser resultat, men än har vi ju bara börjat....Jag har dock turen att få vara ledig åtminstone denna vecka så jag kan ta lite i gången, när andan faller på helt enkelt.

En ny färg har testats och det blir nog troligen den, vet inte riktigt vad man skall kalla den, kanske gråbrun eller cappuccino. Vita knutar har vi bestämt oss för, det blir nog enklast så.

Till helgen vankas det fest! Vi är bjudna på en konsert med mat, en helkväll med vänner: min gamla kör, en rockgrupp bestående av ett gäng "gubbar", samt en gästkör står för programmet. Vi ska bara njuta, äta gott och umgås, men före det har jag en tunika som borde sys om, ett projekt som kanske inte blir färdigt...i så fall får jag köpa nytt.

Nu ut i solen och fortsätta skrapandet, Kajsa sitter redan vid dörren och väntar!


Ha en skön tisdag!

Marianne

tisdag 22 april 2014

Hallå i stugorna!

Hemma igen efter en tripp till Åland över påsken. Denna gång hade vi inte möjlighet att stanna längre än i några dagar, så är det när man har ett jobb som väntar. Med på resan hade vi min farbror 83 år, han passade på att hälsa på sin son med familj som bor där sen många år tillbaka. Vi hade många intressanta diskussioner under resans gång, gammal är äldst och klokast kan jag ödmjukt konstatera.
Vi sov över hos makens son med familj. Deras söner, 9 och 5 år gamla, hade  mycket att berätta och visa, blev konster av alla de sorter. ;) På söndagen passade maken och jag på att bila runt lite, såg bla Bomarsunds fästningsruiner. Nog kunde dom bygga förr, ja säger då det. Tänk hur alla stenbumlingar har formats och burits, lyfts och placerats. Läste nånstans att fästningen var 290 meter lång, ingen liten byggnad alltså. Krimkriget gjorde slut på det hela, men här och var kan man se rester av väggar, verkligen sevärt!

Våren hade hunnit en bit längre än här i österbotten, men ovanligt lite blommor var det enligt min man. Värmen hade ännu inte  hunnit göra sitt, men med de temperaturer som lovats de närmaste dagarna kommer det nog att explodera i naturen. Skulle gärna ha varit kvar i några dagar till för att njuta av naturen, men denna gång gick inte det. Vi far troligen ner i augusti igen, då hoppas jag på en längre vistelse.

Stranden låg öde och Tullarns äng med de fridlysta blommorna likaså, undantaget var några cyklande turister som korsade stigarna. Kände hur havsluften och lugnet gjorde gott i denna oas i centrum av Mariehamn.




Ett kort besök till de korsnäsiska vännerna på deras torp i Hulta hann vi med, dem träffar vi igen om ett par veckor när vi är bjudna på ett evenemang med musik och mat till paviljongen i Molpe, det ser vi fram emot. Tills dess ska jag jobba en dag till, den sista för denna månad, sen blir det att börja skrapa av målet på huset och måla om. Upp på vingliga stegar, skrapa tills händerna blöder, sen på med ny målfärg...hur länge kan det ta????   tiden får visa ;)

Önskar Dig en skön vecka och mycket sol!

Marianne