måndag 10 oktober 2011

Ljuva sol

Helgen inleddes med ett besök till Kronoby folkhögskola. Där utbildas "akupunktörer", kan man säga så?Jag fick chansen att få behandling av en elev, det hela övervakades av två  lärare från Stockholm. En timmes intervju, jisses så många krämpor man haft genom åren! Sen var det dags för själva behandlingen, nålar stacks in lite varstans på kroppen, de flesta kände jag inte av, en fick hon genast dra ut, punkten var helt enkelt för öm. När jag låg där under filten kunde jag känna hur jag blev lugn, en inre ro infann sig. Kan säga att det var fullt av människor runt omkring,  ljudnivån var ganska hög, trots det kunde jag slappna av. Nog är det ju helt underbart att man kan få uppleva något sådant, blir nog en fortsättning bara jag hittar en bra "akupunktör. ;)


Bilden är tagen under en skogspromenad förra hösten


Efter behandlingen fortsatte jag till Karleby, där var min syster och några av våra kusiner på shopping. Jag sällade mig till skaran, vi åt god mat och hann umgås en stund. Vi har nu träffats några gånger under det senaste året, helt kravlöst, bara njutit av tillvaron, ätit god mat och fått oss många glada skratt. Den traditionen kommer att fortsätta, efter nyår blir nästa träff.


Igår, på söndagen, var vädret det allra finaste; solen lyste, luften var frisk. Syrran ringde och lockade mig på en långpromenad. Vi startade samtidigt var och en från sitt, träffades halvvägs och fortsatte hem till våra föräldrar, i två timmar gick vi i rask takt. Jag uppskattar verkligen att vi får umgås nu, ofta och när vi vill, den möjligheten hade jag inte tidigare när jag bodde långt hemifrån. Det är så kravlöst att umgås med sina syskon, man vet var man har varann, förstår varann så väl, det är för mig ovärderligt. 

                                                                                  







Söndagen avslutades med denna film, en gripande berättelse om Sarah och hennes familj. En dag bankar polisen på deras dörr, de beordras att följa med, bara ta det allra nödvändigaste med sig.  Sarah lyckas gömma sin lillebror, låser in honom i ett skåp och lovar att hämta honom om en stund, nyckeln gömmer hon innanför sina kläder. Här börjar berättelsen om Sarahs nyckel, en berättelse som växlar mellan  nutid och dåtid, om en handling som får tragiska följder. Jag tyckte om filmen även om slutet var lite "platt", jag rekommenderar den verkligen, om du inte redan sett den.

Denna vecka har jag lite jobb på dagis, kul! På fredag anländer mina vänner från Korsnäs, ett par vi umgåtts med mycket under många år. Vi ska på teater, vi ska se denna pjäs, har hört att man får skratta från början till slut. God mat, lite shopping och sightseeing i "min stad" skall det också bli, ser fram emot besöket.

Nej nu ska jag uträtta lite ärenden, typiskt är ju att vädret är blåsigt och kallt, men det är bara att sätta sig på cyklen och trampa iväg. Ha en fin vecka alla!

Marianne




5 kommentarer:

Nette Cecilia sa...

Du har hunnit med mycket i helgen du ,jag har ju bara städat.Akupunktur är nog jättebra men det vara så kort stund ,kram Nette

Gugis Pärlor sa...

Intensiv helg du har haft! Akupunktur är skönt om det inte vore för nålarna ;O) Numera reagerar jag alltför starkt på behandlingarna så jag har inte kunnat ta någon på länge... Låter kul med teaterbesök!

Kram Gugi

Hantverkarglädje sa...

Roligt kom ni tittar in i Hantverkarboden. Själv är jag nog inte där för jag bara hoppar in nån gång ibland, trots att jag nog är ganska aktiv där. Måndagen den 17.10 kommer jag annars att vara där hela dagen.
Ha en bra vecka.

lyckobo sa...

Liiite svårt att tänka sig att akupunktur kan vara skönt, i alla fall för mig som är livrädd för nålar,uj!!! Trevligt med shopping i Kokkola, där finns ju allt och lite till, och så glad för din skull att du får spendera tid med syrran din;)!
Ha det gott!

viagra online sa...

I början tänkte jag att inlägget inte är intressant, men jag måste säga att jag var lite förbryllad över detta tema. Så, jag bestämde mig för att läsa ditt inlägg, och min åsikt förändrats radikalt. Jag måste säga hur du utsatt det här har påverkat mig mycket, men på ett bra sätt.