måndag 24 juni 2013

En liten titt i vårt "nya" hus


Midsommarfirandet har ersatts med vardagens sysslor och funderingar. Vi fick delta i en konfirmation med efterföljande fest hos min fd. svägeska, något som vi kommer att minnas med glädje. Det var trevligt att få träffa alla jag saknat så, se deras två pojkar som vuxit så det knakat under de senaste två åren. Trevlig samvaro och massor av skratt, det spar jag i mitt hjärta.


Här är nu då huset vi köpt och renoverat under våren. Fasaden är blekgul, knutarna vita, färgen på väggarna flagnar. Taket är brunt och kommer så att förbli, åtminstone tillsvidare. Det svåra är att välja färg. Jag gillar ju lite gammaldags allmogefärger; rött med grå knutar, senapsgult med en ton av grått, till det knutar i beige med en ton av grått. Vet inte om de färger passar vårt femtiotalshus, vad tycker du?



Jag har sex veckors ledighet framför mig, skulle gärna börja skrapa bort gammal färg om blott jag/vi bara kunde bestämma vilken den nya färgen skall bli. Hjälp???

 
Här får du en litet inblick i vårt nya hem. Till vänster i bild syns maken i färd med att färdigställa klädhyllan samt en skymt från vardagsrummet. Till höger i bild ser du lite av vårt kök. 
Att välja köksinredning var inte det lättaste: skulle man välja vitt och ljust eller nån knallig färg som just nu är inne? Min känsla är att de ljusa träslagen är på kommande så vi valde ljus ek, till det mörkt golv och färgklickar i form av rött kakel samt färgglada gardiner. Nu återstår att se hur länge man är nöjd med valet.....;)

På lördag besökte vi Fäboda för första gången i sommar, nya ägare och en uppiffad miljö. På de båda uteterasserna fanns dessa fina soffor med tillhörande kuddar, me like!




En kopp kaffe och en stund på klipporna vid stranden gjorde susen, oj så havet gör gott!

 
Våra två katter, eller den översta, "Billie", som är dotterns, och Kajsa har varit de bästa kompisar så länge vi bodde i våningshus. Nu när Kajsa har fått sitt eget revir är det inte lika kul med en lillasyster längre. Hon fräser och är allmänt otrevlig mot den lilla, visar tydligt att det är hennes hem. Jag hoppas det är övergående, Billie stackarn känner sig så utanför. Men jag försöker , i egenskap av "mormor",  så gott jag kan för att få dem att bli vänner igen, men katter är egensinniga djur och gör som de vill. Gulliga är de i alla fall!


Nej nu får jag väl återgåtill dagens syssla; ta bort tapeter i farstun. De som ska bort har en något gummiaktig skrovlig yta men lossnar ändå ganska enkelt, som tur är. Har tänkt mig något ljust i stället, kanske i vitt och grått. Rester från vardagsrummets tapet med björkar torde räcka till en vägg, sen får vi improvisera lite...

Ha en skön vecka nu när värmen återkommit, åtminstone hit!

Marianne

6 kommentarer:

Lyckoslanten sa...

Så trevligt allt jag läser här! Tänk att du har blivit med hus och trodde att jag bidrog med sång på midsommardagen. Jag sjunger så mycket i mitt jobb, så allt det där får mannen ta hand om! ;o) Önskar dig allt gott med hus och sommarliv! ♥

Nette Cecilia sa...

Hur vore det med mörkgrått och röda knutar ,fast då borde fönstren ha rött på sig .Det är nog svårt med färg på hus ,man ändrar ju inte det i första hand .fin ser det ut att bli inne ,kram Nette

Snäckskalsdalen. sa...

Så kul med nytt hus! Det ser jättefint ut och om jag vore ni så skulle jag boa in mig lite och känna hur huset känns! Dom färgerna du beskriver låter jättehärliga!
Ha det gott!
Agneta kram

Lisbet sa...

Det gjorde jag!
Han har så smått fått börja nosa på "Lille katt" men måste ännu öva på "Blinka lilla" för han stannar upp emellanåt...

Tack för titten! Det är jättefint där hos er. Kanske det där med färgen mognar så småningom då ni bott en tid. Plötsligt en dag vet ni bara!

Ha en fin dag!
kram

lyckobo sa...

Hej! Wow, grattis till nya huset! Härligt att få piffa och planera :)! Utomhusfärg e verkligen svårt, men har du varit o träffat Tikkurilas färgplanerare som vi hade på jobbet för ett par dagar sedan? De brukar ju använda sig av ett program så du ser det ungefärliga slutresultatet på skärmen.
Börjar jobba igen nästa tisdag om du vill komma in och fundera över nå´t!

Lisbet sa...

Jo, tack det blev en fin dag!
For till skäre och där har jag varit i regnet och rusket :) och vilket åskväder det var i går!
I dag blev det mycket simmande och solande. Nu hemma.
Ha en fin helg!
kram