fredag 23 augusti 2013

Min nya vän

Denna vecka har jag umgåtts med en ny vän dagtid när hans matte och husse jobbar. Jag hörde att han inte trivs ensam  efter att ha fått vara hemma med matte och barnen i många år, tänkte att jag kan  erbjuda honom  min vänskap.



I dagarna tre har vi nu varit på promender, tagit bilen och farit till skogen eller stranden.  Är man stor nöjer man sig inte med någon liten fjuttig pinne, rejäla klabbar ska det va!
I


Han kommer gärna hem till mig på morgonen när hans matte överlämnar honom, viftar glatt på svansen och slickar mig om munnen. Efter en kortare morgonpromenad tar vi bilen och far på äventyr. I vår stad finns många fina vandringsleder att upptäcka, utan hans sällskap skulle jag troligen inte tagit mig ut till alla fina platser som finns,

Medan han springer omkring, snusar och njuter passar jag på att fota lite. Hittade många fina svampar som du säkert vet namnet på, jag är ingen svampkännare.

I barndomen cyklade vi ofta till stranden. Nu när jag besöker de samma stränderna är jag glad för att allt får vara som förr, naturen är lika orörd och vacker som då. Men nog är det ju lång väg dit, även med bilen. Kan förstå varför man var som en pinne som barn, överallt man skulle var det bara att hoppa på cykeln och trampa iväg. Mina föräldrar har aldrig haft bil eller körkort, det var inget vi ifrågasatte då. Nu när de är äldre, föräldrarna, tycker jag att det kanske skulle underlätta för dem att ha bil. Min pappa kör sin moppe, mamma trampar på, bra så!

Nu är en ny dag, vännen anlände just, dagens första promenad väntar.
På eftermiddagen ska jag börja pynta och dekorera, i morgon kommer vi att ha en liten gårdsfest!

Önskar dig en härlig fredag!

Nanne

måndag 19 augusti 2013

Sommarstuga och hundpromenad

Efter en paus på över en månad var vi äntligen på sommarstugan i helgen.Vädret var på vår sida även om det regnade när vi styrde vår båt från hamnen på lördagen. Mot kvällen kom solen, vindarna mojnade, vi bara njöt!


Morgonkaffet

Vad smakar väl bättre än morgonkaffe vid bryggan?

Strandfynd
Vattenståndet var högt över det normala för ovanlighetens skull. Tidigare i sommar har man fått se upp, man har sett stenar man aldrig förr upptäckt. Nu var vattnet 25cm över det normala, det vara bara att fräsa på var man ville, nåja nästan i alla fall.
Sett från bryggan
En helt ny värld uppenbarade sig under vattenytan, lite som ett akvarium faktiskt.
Bryggan
I ullsockor satt jag där och njöt, drog in den härliga havsluften. Söndagssolen värmde gott. Nu hade det varit skönt att stanna kvar, om blott maken hade haft semester, den tar han ut i september när vi åker till Åland för att hälsa på släkten.

Jag är ledig i över två veckor nu, får pyssla med mitt. :) Om några timmar är jag bjuden på skogspromenad med en ny bekantskap och hennes hund. Hunden, en Irländsk Setter, går igenom en stor förändring i sitt liv, hans matte börjar jobba efter att ha varit hemma med barnen i några år. Bekymret har varit hur de skall hinna ge honom den tid och motion han behöver när de dessutom jobbar. Hörde om detta och erbjöd mig att bli hundkompis. Har ju haft hund i många år i mitt förra äktenskap, varit lite småsugen att skaffa en nu också, men kommit till att det binder för mycket. Av erfarenhet vet jag vilket engagemang det kräver för att få en balanserad hund, något jag och maken insett att vi kanske inte orkar med. Nu löste sig allt!  Jag får engagera mig så mycket jag vill och orkar, resten får ägarna ta hand om, bra va?!!

Augusti går mot sitt slut, hösten väntar runt hörnet, det gillar jag!

Marianne

fredag 16 augusti 2013

Finaste presenten

Mina barn har gett mig den finaste gåvan nånsin, ett halsband specialdesignat för just mig! Med initialer på mina tre barn kommer jag nu att möta livet och dess utmaningar, stolt ska jag bära det fina.
Av Ida, Fanny och Axel
Smycket är beställt härifrån, hoppas du också hittar något du gillar.
Nu duschen, sen jobbet för sista dagen denna period, sen har jag 2½ veckors ledighet. Skall försöka peppa mig att få mycket gjort under den tiden, det viktigaste är dock att träffa vännerna de närmaste veckosluten, det ser jag fram emot!

Ha en skön helg!

Marianne

måndag 12 augusti 2013

Gotter i augusti

Nu är tid att njuta av det naturen ger, bär i alla de slag. Låter kanske som jag skulle ägna mig åt bärplockning på riktigt...sanningen är att jag endast plockat hallon, de som finns på vår gård. Vet inte vart min plockningsiver tagit vägen, jag som brukade plocka massor med blåbär förut.
Men vad är väl godare än hallon och vaniljglass? Ni ser väl att jag har koppen full av hallon, glasskivorna är ganska tunna ;).
Förra söndagen var vi på cykeltur, jag och maken samt syster och hennes man. Hade tänkt oss en visit till Pavis, den lokala segelpaviljongen, det var tyvärr privatbeställt den kvällen. Nåja, vi fick njuta av fina båtar i alla fall.
Denna skönhet brukar min svåger tävlingssegla med, en sån kunde man ju ha om lusten att segla blev för stor.
Eller varför inte denna 52 fotare!! Den ser ju inte så stor ut på bild, kan lova att den var enorm! Undrar vem som har haft turen att kunna köpa sig en båt i miljonklassen???
Denna helg hade vi Bosse på besök, han som är vår skilsmässohund. Lika glad och sprallig är han som alltid.
Efter en del bus hänger han med huvudet över soffkanten, sträcker ut sin långa rygg.

Efter en kortare biltur till Larsmo var vi i går roendes till Köpmanholmen. Dit kommer man endast med båt och vid den motsatta stranden finns båtar att låna för den som kommer med bil.
Sonen rodde över, vi andra satt som ljus hela vägen, en livsfarlig båt som skulle kunna kantra på ett ögonblick om man inte aktade sig. Efter en saftstund vände vi hemåt, och vad hände väl inte när mamma som förste man steg i båten...jo i ett nafs låg jag där och kippade efter andan, båten låg på sida och tog in vatten. Sonen agerade blixtsnabbt och rätade upp båteländet, mamma satte sig och öste ur allt vatten som om ingenting hänt. Våta byxor å lite blåmärken, men huvudsaken att vi kom oss lyckligt över till den "rätta" sidan.

En trevlig helg har vi haft, med tårta och familjen samlad. Jag hade födelsedag i fredags, något som inte går omärkt förbi inom familjen. Fastän vi bor nära varann, inom en radie av två kilometer, blir det inte att vi träffas och diskuterar så ofta, därför är födelsedagar ett ypperligt tillfälle att ses och umgås.

Nu kallar jobbet i en vecka till, sen blir det ledigt i ett par veckor.
Ha en skön vecka!

Marianne

söndag 4 augusti 2013

Kalas på Hällören

Lördagsvädret var utomordentligt, speciellt fint kalasväder fick vi. Min syster fyllde år, vi hämtades från hamnen av svågern.
Mamma och svåger
Väl framme möttes vi av den nya bryggan svågern tillverkat, en händig man!
Framme vid den fina bryggan
Det simmades, döks, paddlades kajak, någon rensade blåbär. Bastun var varm, kaffet kokades, vi fick bara sitta och njuta.
Vilande fötter

Systerdotterns kajak
Systerdottern bjöd på musik, satte sig ner på trappan, spelade och sjöng, vi andra fick njuta och lyssna.
Musikunderhållning
Födelsedagsbarnet bjöd på en läcker tårta, vet inte var min kamera var då, det var ju den jag skulle fota.....Hon han njuta lite hon också, pilla sig mellan tårna. ;)
Födelsedagsbarnet pillar med tårna
Vi tackar för en underbar dag på Hällören!

I morgon kallar jobbet, skall bli riktigt skönt att träffa arbetskompisarna och barnen. Många nya barn börjar på vår avdelning, småttingar på bara dryga året, spännande att träffa dem alla.

Önskar dig en trevlig vecka!

Marianne

torsdag 1 augusti 2013

Yes it´s August!

Välkommen Augusti

Den bästa månaden på hela sommaren, det tycker jag i alla fall! Bären mognar, nätterna blir mörka, jobbet startar snart, men ändå är det sommar. Kanske får man nu inspiration att göra allt det som inte blev av i sommarvärmen; tvätta nån matta, tapetsera färdigt, måla lite...sen finns det ju ett och annat handarbete som väntar på att bli färdigt. Jag mår bäst av att allt rullar på som vanligt, tom. teveprogrammen som jag vanligtvis brukar titta på syns snart i rutan.


Ett arv av de tidigare ägarna av huset, en Arabia sockerskål som jag tycker är så fin!
Efter några varma fina dagar har vi snart regn på kommande. I dag har vi klippt och trimmat gräset, plockat lite hallon (de faller nog av om regnet blir riktigt intensivt). Borde ta ett varv till, man kan ju inte slösa med såna delikatesser!


Present av en kompis som besökte oss förra veckan, så sant som det står skrivet!
Ser fram emot att få jobba igen, åtta veckors ledighet är nog too long! Alla rutiner far sin kos, man blir lite halvapatisk mellan varven. Maken har ju jobbat hela sommaren förutom de senaste två veckorna när han varit sjukskriven. Tror vi båda är sugna på att jobba igen!

Hoppas din sommar varit skön och avkopplande!
Marianne