fredag 28 maj 2010

Saft och Tildor

Kom på att jag har röda vinbär i frysen, en hel plastkasse faktiskt. Mina snälla föräldrar har fler stora buskar, de plockade och gav mig i höstas. Jag trodde att det var en kasse med bär, men det visade sig att kassen innehöll en massa små fryspåsar med rensade bär, bara att slå i saft-majan. Jag sänder en tanke av tacksamhet till mamma och pappa. ♥

Började ju så smått tillverka Tildor för ett par månader sen, men jag är så självkritisk att jag inte riktigt har velat visa dem....men nu tog jag mod till mig.
Det är kul med alla detaljer, men nu ser jag att det är viktigt med val av hudtyg, den med vit Jane Austinklänning är alldeles för ljushyad, ser inte så levande ut. Hudtyget är svårt att få tag på, men nu såg jag att det fanns i Vasa!
Här ser man hur blek hon blev, min Jane Austen. Kinderna fick fel färg och jag borde ha valt en annan färg på klänningen. Kanske gör jag ändringar i framtiden, bla. skall blomman fästas, inte skall den vara fastvirad runt armen.







Har nu tänkt tillverka några Tildor till, en som studentgåva och en till en konfirmand. Nu är ju frågan hur man gör en studentmössa? Borde man köpa en färdig, en sån som man köpa som tårtdekoration, eller skall man tillverka en egen...jag tror nog att jag försöker mig på det senare alternativet, men vet inte riktigt hur jag skall göra, så om det finns nån som har tips så blir jag glad.♥

lördag 22 maj 2010

Tacksam för tips




Förra våren byggdes det ett insynsskydd på vår gård med hjälp av en duktig hantverkare som finns i släkten. Nu vet vi inte riktigt vad vi skall göra: måla, olja betsa....
Är det nån som har en åsikt så lämna gärna ett tips, skulle bli glad att höra nån annans åsikt.




Gubben gör sitt och jag mitt. :D


Om en stund skall vi uppvakta en vän som fyllde 50 i veckan. Vädret är perfekt så det blir säkert en trevlig kaffestund ute i deras trädgård. Skall baka matmuffinsarna som jag hittade receptet till hos Lyckoslanten, de såg jättegoda ut och blir säkert uppskattade. Ha en trevlig lördag!

Marianne

torsdag 20 maj 2010

Trädgården

Nu kan man verkligen njuta av värmen. En del säger ju att resten av sommaren kommer att bli kall, en del att det blir en varm sommar, vem skall man tro på? I alla fall borde man ta tillvara varje stund, man vet inte vad morgondagen för med sig.
Jag tänkte klippa gräset nu innan jag far iväg till jobbet, det har lovats regn i några dagar framöver.

De svarta blåklintarna har grott, sticker upp ovanför myllan nu, så åtminstone så långt har det lyckats. Spännande att se resultatet. Jag har sått dem runt ett körsbärsträd som får en sista chans. Jag fick skottet för flera år sen av en granne på dagiset där jag jobbade förut, eller rättare sagt var det tre skott, men bra ett av dem har klarat sig.Det stackars trädet har inte mått riktigt bra på baksidan av huset, där har säkert varit för mörkt och fuktigt. Nu får den en chans till, den skall få pryda framsidan av huset, jag hoppas naturligtvis på riklig blomning småningom.
Ha en bra dag.
Marianne


måndag 17 maj 2010

Blomfrön



Det är spännande med blomfrön, man vet aldrig om de gror och börjar växa. Hittade en intressant nyhet, för mig i alla fall, blåklint vid namn "Black Boy". Kanske en del tycker att den är mindre vacker, men jag ville i alla fall pröva. Som kompisar bredvid sådde jag olika sorters vallmon, jag hoppas att det blir en fin kontrast. Värme har vi ju i alla fall nu, över +25, så jag får vara ganska flitig med vattnandet nu i början.
Snart dags för jobb, en stor fördel för mig nu i värmen är att jag kan justera min arbetstid lite. Jobbar endast 4 timmar/dag, kan spara dem tills kvällen om jag har lust.

Ha en trevlig och solig vecka.
Marianne

söndag 16 maj 2010

Sommarfeeling




Sommaren är på gång och man vill njuta av naturen, blommorna och dofterna. Har sått en del blomfrön, bla. vallmon och blåklint, en sort som kallas "Blackboy", som namnet antyder blir den svart.
Naturligtvis vill ju också Bosse vara med överallt.

måndag 10 maj 2010

Ett litet värdefullt paket


Fick ett paket av dottern från Dusseldorf på posten i dag.
Ett trevligt litet med mitt favoritgodis, ett vackert kort
samt en Vincent Van Gogh hemlis, inuti fanns en micro-
fiberduk med blomstermotiv. Tack snälla Ida. <3

måndag 3 maj 2010

Mormors klänning



Ett kärt minne jag har av min mormor är hennes brudklänning.
Den har jag sparat för att eventuellt rama in i något skede.
Jag tycker att den är vacker i sin enkelhet och med tanke på
att mormor och morfar gifte sig under kriget är det ju ett under
att de fick tag på en klänning.

söndag 2 maj 2010

Hjärta och sånt



Ur senaste Tilda-häftet har jag sytt päron och ett hjärta. Jag är ju ingen pastellmänniska så det blir ofta i bruna och gröna färger.