måndag 2 december 2013

På spiskanten


Sakta börjar stämningen infinna sig, nya julgardiner, lite nytt pynt, en del gammalt. Snö har vi, lite i alla fall. Den gråa månaden november har farit sin kos, och tur är väl det, nu stundar ljusare tider!

Lite kantstötta men ack så kära!

1 euro styck från en billighetsaffär


Granen

En tomteluva fäst med en nål, så kan man fuska när man tillverkar åt sig själv.




Än väntar hon på sin kavaljer, kaninflickan. Han har nu fått en ny skjorta och nya byxor, en tomteluva ska stickas, sen är han klar.
Drömmer om en girlang av granris på spiskanten, inser dock att det är att utmana ödet. Med stundvis två katter i  huset är det risk för att alla prydnader blir förstörda, de är lekfulla och fulla med hyss de båda. ;)

Jo, dom ser så oskyldiga ut, låtsas vara kompisar. Hon som ligger underst är ju husets primadonna, fräser till den översta ibland när hon kommer på besök. Kajsa, som hon heter, (primadonnan)  kan inte komma in eller ut samtidigt som oss, nej dörren ska öppnas en extra gång bara för henne....undrar vad hon var i sitt tidigare liv?

Har fått vara ledig i nästan två veckor, hunnit med en del stickade vantar. Håller nu på med Lovikkavantar, grovt garn och grova stickor, det går snabbt! :))

Jobbar denna vecka, är sen ledig i en vecka igen, så några arbetsdagar före jul. Kan inte klaga, får så lagom doser av både jobb och ledighet. 

Nu ska jag bänka mig i soffan i några timmar, ta fram de grova stickorna och garnet.
Hoppas du har en glädjefull julväntan, ingen stress och en massa måsten!

Marianne

1 kommentar:

Lyckoslanten sa...

Hej! Nu fick jag möjlighet att titta in här hos dig! Så trevligt det låter med dina pyssel och arbetsordning. Ja den där Kajsa är nog allt en primadonna! Ha det gott i adventstid! ♥