fredag 23 juli 2010

I plurret

Förra helgen var vädret gynnsamt för en längre tur med båten. Vi styrde mot Stenskär, en dryg tvåtimmars båtresa från hemhamnen.







Sjökortet vi har når inte så långt västerut som vi skulle, men familjen vi skulle besöka gav instruktioner längs vägen.








Vi hamnade nog lite på villovägar emellanåt, men jag spanade och vi körde sakta, nära var det nog. ;)









Vi närmade oss Rönnskär och inväntade fler instruktioner.








Vänligt nog blev vi mötta och lotsade, det var behövligt.
















Väl framme blev det trevlig samvaro, kaffe samt en rundvandring på ön.
















Ja ni ser hur idylliskt det var.


















Vi följde strandlinjen, lite besvärlig terräng.















Bosse fick svalka sig med ett dopp, inte direkt frivilligt, men av nöden. Det var hett och vi ansåg att han behövde kylas ner, han protesterade inte.








Men matte kunde ju inte riktigt hålla balansen på alla stenarna, det blev ett högst ofrivilligt dopp i plurret. Mobilen i fickan blev blöt, benet fick en ordentlig smäll, men värst av allt var att kameran jag brukar låna av dottern också hamnade i vattnet. Männen var dock snabba med att ta loss objektiv, batteri och dylika delar, inget vatten hade läckt in. Kanske hade den klarat sig?







Det blev nog ett besök till försäkringsbolaget, kameran levde sitt eget liv efter doppet. Men lyckligtvis fick vi nästan full ersättning, så nu har det beställts en ny Canon 450D, hon ville nämligen ha en likadan.
Jag hade velat ta fler bilder, det fanns så mycket vackert på öarna, men jag får vara glad att det jag hunnit med fanns på minneskortet.




Denna helg blir det ett besök till en närbelägen landskommun, där är det sommartorg och loppis, hoppas på något spännande fynd.
Ha en skön helg
Marianne ♥

9 kommentarer:

Marlene sa...

Vad härligt det ser ut,med en båttur,och Bosse ser ut att njuta i fulla drag

Varma Hälsningar
Marlene !!!!!!

Mycket annat & lite betong sa...

Vilken härlig båtresa. Tur att ni missade grynnorna. Och vilket fint ställe ni åkte till. Och skönt för Bosse att få svalka sig. Synd att du också hamnade där.

Hälsningar Agneta

Ewa`s Galleri sa...

Vilka fina bilder,ni verkar ha haft det underbart

Käranån sa...

Vilka härliga bilder du visar, synd att kameran blev blöt, men vilken tur att du inte blev värre skadad, kunde ha gått riktigt galet mellan stenarna!
Älskade Rönnskär, där har min man växt upp under sina barndomssomrar, nu är det tyvärr några år sen vi var dit sist! (P.S. Fantoy har bra sjökort över hela Kvarken)

Nette Cecilia sa...

Tur att dina fina bilder är i behåll,och att du inte skadade dig i fallet .Bosse mår nog bra av badet, Selma badade säkert 10 gånger per dag då det var så där varmt, ha det så bra, Nette

Lyckoslanten sa...

Oj så långt ut ni var! Ni är verkligen sjömänniskor! Men så tråkigt med kameran, men tur att ni får en ny! Hoppas din vecka blir bra!

Creative Momone sa...

Vi skall nog köpa ett nytt sjökort inför följande tripp, inga onödiga risker mer. Så ska matte hålla sig på slät mark, inget hoppande på stenar. :)

Fröken Tindra sa...

Vilken härlig tur ni hade! Synd bara att du föll i vattnet, det var ju inte bra. Bosse klarade sig bättre förstår jag. ;0)
Ha det gott!
Kram!

Gugis Pärlor sa...

Jag har aldrig varit så långt ut med båt men härligt skulle det vara! Fint ställe! Sommaren har ju varit fin så det passar bra med båtutflykter.

Kram Gugi