onsdag 27 juni 2012

Åland del 1

Hemkomna efter en vecka på den fantastiska ön kan vi känna oss nöjda över alla underbara människor vi fått möta samt alla trevliga upplevelser vi fått vara med om. Eller någon ö är det ju inte utan en massa öar, närmare bestämt 6757 stycken! Vi har nu bestämt oss för  att lotta denna vecka, hoppas på vinst så att vi kan köpa oss en stor båt med vilken vi kan tillbringa våra semestrar i den åländska skärgården , det vore en dröm!
En av fyrarna vi passerade på ditvägen

Naturen är ju mer prunkande där än här uppe i österbotten, blomningen var i full gång. De röda vägarna är en fröjd för ögat för en som är van med våra gråa trista.
Min mans äldsta barnbarn på cykeltur

Rosenhagtornen blommade
På midsommarafton bevittnade vi resningen av midsommarstången vid Jomala kyrka. Vädret var vackert och varmt, många människor hade samlats för att delta.
Midsommarkronorna bärs till stången
Här är den i sin full prakt
Midsommaraftonen firade vi i Karrböle hos min mans son och hans familj, dit kom även min svärmor. Vi fick smaka på goda fiskar, gott från grillen och  jorgubbstårta till efterrätt. Vi kunde sitta ute och äta, solen värmde skönt,  kaffet tog vi inomhus när solen inte längre ville vara med oss.

På midsommardagen var vi på sightseeing. Vädret var inte på vår sida, det regnade mest hela dagen, men vi trotsade regnet och körde runt lite bland alla sevärdheter. På söndagen var vädret lite bättre, då besökte vi Pommern samt åt plåtbröd på Pub Niska som ägs av krögaren Michael Björklund. 

Plåtbröd med parmaskinka och getost, mmmmmm...

Nummerbrickan fick vi när vi beställde vår mat

Många fina detaljer ;)

Barnbåset...

....där två hungriga pojkar hugger in
Puben ligger i Sjökvarteret i östra hamnen omgiven av vackra miljöer, gamla båtar, muséer och försäljningsstugor. Nog blev det ju köpt ett och annat, men det visar jag i ett annat inlägg, kan inte tråka ut er med hur mycket text och bilder som helst på en gång.


En vecka gick fort, alldeles för fort. Vi hade många ställen kvar att besöka, men det får bli en annan gång. Nu har jag frostat ur frysen, borde plocka in alla mat igen innan allt smälter. Känns bra att göra lite nytta nu när man fått komma till dikat bord och bara vara, måtta med allt!


Marianne


1 kommentar:

Nette Cecilia sa...

Ser så härligt ut på dina bilder ,det sköna Åland ,har ju tillbringat många veckor där genom åren eftersom min mans syster bodde där förut .Ha det bra ,kram Nette