tisdag 12 juni 2012

Jungfruturen

I fredags sjösattes vår nostalgibåt, en pärla från forna tider med lite skavanker här och där. Allt löpte väl, i sjön kom hon och startade gjorde hon också.  

Vi har funderat över båtköpet hela vintern och våren, var på vippen att köpa en muskelbåt, men vi besinnade oss och köpte denna skönhet i stället. Än har hon inget namn, har aldrig blivit döpt, så nu gäller det att hitta något passande, har ni några förslag?

Vi hade ju naturligtvis lite packning också, skulle ju tillbringa hela två dagar på villan ;) Det skulle planteras och sättas upp nya gardiner, klippas gräs och badas bastu, så nog behövde vi ju en hel del attiraljer.

Kaptenen njöt i fulla drag, tryggt puttade vi iväg mot villan.
Så ligger hon där vid bryggan.

Söndagsutflykten gick till Nabbens gästhamn, där avnjöt vi varsin pizza, supergott! Under de tre timmar vi var på sjön såg vi endast tre andra båtar, var är alla människor?


I en stor gran invid villan finns ett kråkbo, en stor unge satt där ensam och väntade på mat. När vi återvände från utflykten hade den lämnat boet, hade väl blivit för trångt, den låg nu och tryckte mot marken. Vi fick skippa gräsklippandet, inte kunde vi ju skrämma den lille. Nästa lördag när vi återkommer hoppas jag hitta en omkringskuttande liten unge, inte en hög av fjädrar.

Nu har vi den fina fyren att ta sikte på, den var en bröllopspresent av våra vänner. :)

Hoppas du får en fin vecka nu när sommaren äntligen kommit, njuuut! 

 Marianne

6 kommentarer:

Nette Cecilia sa...

Hallå från skärgården ,i dag är det dimmiga dagen .Häftig båt kan förstå nostalgin.Det är nog mycket att göra när villa livet börjar idag ska vi städa bastun ,kram Nette

Lyckoslanten sa...

Så fint att få läsa om bröllopet och allt trevligt du får vara med om som nybliven fru! Jag tycker ju att båten ska få ditt namn eller smeknamn! ♥

lyckobo sa...

Oj så fin båt, andas nostalgi från svunna tider!!! Bra tips ovan angående namnet, själv kommer jag bara på gamla namn såsom Freja, Hildur osv...
Ha det skönt på havet och villan!

Käranån sa...

Det finns inget bättre än att ha en hytt på båten så ni har köpt en riktig båt! Jag tycker den ska heta Momone. Du kan aldrig föreställa dig hur mycket jag drar med mig till villan över en helg, för "tänk om" vi behöver det och det och... Grattis, Grattis till er båda två, härligt med bröllop!! Ha en skön helg!

Lisbet sa...

Vilken fin båt ni skaffade!
Härliga bilder av sjö- och villaliv!

Unknown sa...

jag tycker båten ska heta Sylvie. :) skulle passa den perfekt!