måndag 18 juni 2012

Sommarstugan

Helgens besök till sommarstugan blev kort men intensiv. På lördagskvällen satt vi på verandan, grillade korv och samlade tankarna efter begravningen av min kära farbror. Begravningen var fin, mycket sång, massor med vackra blommor, en värdig minnesstund. Efteråt befann jag mig i nån sorts vaacum, behövde få reda ut tankarna och känslorna som genomgåtts under den dryga veckan som förflutit sen dödsbudet. Tänker på de närmaste som nu har den stora sorgen att tampas med, önskar dem styrka, hoppas att vännerna fortsätter att besöka dem så att sorgen känns lättare att bära.

Hylla för köksprylar

En behändig förvaringsbox för städgrejor

Rött, vitt och blått är temat

Gardinerna i vitt och randigt, tyvärr lite mörk bild

Kapporna i köksfönstren

Lyktan är en bröllopspresent av min kära kusin Tanja

Kråkan, ett underlägg, som dottern Ida gjort

Glasen fick vi av barnen som bröllopsgåva, mina favoritglas just nu

Fyren pryder villadagboken


På söndagen trimmades gräset, första gången i sommar faktiskt. Det eviga regnandet har satt stopp för våra planer tidigare, nu hann vi mellan skurarna.  Vi har ingen gräsmatta utan en naturtomt som så skall få förbli naturlig. Lite planteringar och en stenmur kommer det att bli, samt uteplats och kanske ett lusthus småningom. Det roligaste är ju att planera och låta allt växa fram i långsam takt, det är så lätt att förstöra och skyffla bort det naturliga. Stubbar har lämnats för insekter och för att fåglar senare skall få kalasa på dem (insekterna). En stubbe var sönderriven när vi vaknade på söndagsmorgonen, vi tror att en grävling varit framme. Det är så berikande att få betrakta fåglarna som flyger omkring knutarna, svårare är att få dem på bild. 

I morgon far vi söderut, vi skall tillbringa en vecka på Åland. jag önskar alla en trevlig midsommar, hoppas det fina vädret håller i sig.

Mariannne

4 kommentarer:

lyckobo sa...

Så fint ni har det på sommarstugan!!!
...och du, deltar i sorgen!!!
Skönt att få rensa tankarna ut i naturen!

Ha en bra tripp till Åland, och en trevlig midsommar!!!

Käranån sa...

Ledsen för din skull att du har sorg.
Fina bilder från er villa! Ha en skön Midsommar!!

Lisbet sa...

Jag beklagar er sorg.

Så mysigt ni har det i er sommarstuga! Borde ta mig själv i kragen och börja göra något i vår. Det har varit som det är i många år nu...

Hoppas ni har en fin vecka på Åland!
Glad midsommar!

Snäckskalsdalen. sa...

Vilket vackert hus ni har, inredningen är så vacker, lugn och fin. Bra ställe att kontemplera på.
Agneta kram