lördag 14 augusti 2010

Picknick

I dag var vädret ypperligt för en båttur. Vi packade med oss en ordentlig picknickkorg, lastade oss i båten och for iväg mot Koberget. Med på resan följde denna gång dottern och sonen, det var trevligt med sällskap. Bilden är lite missvisande, drickat hade absolut inte huvudrollen, maten var viktigast, men ett glas vin till smakade gott.













Naturen är vacker långt ute i skärgården, lite småpottar här och var. I denna ser ni en spegelbild av våra barn, inte så tydligt men dock. En liten promenad gjorde gott efter maten, och nog har naturen mycket att bjuda på i form av vackra konstellationer. Allt bara finns där, man måste ta tid att stanna upp och njuta.












Vi hittade små havtornsbuskar, det fanns bär men än är dom inte mogna. Senare i höst blir det att pressa saft direkt av buskarna, vi har en specialtillverkad press för det ändamålet. Men det bästa är nog att plocka bären ett och ett, då får man med de små nyttiga kärnorna och skalet som innehåller massor med vitaminer. Buskarna är dock ganska taggiga, så plockandet är ganska besvärligt, men nog värt mödan.




Efter att ha njutit av det fina bar det av hemåt. "Pojkarna" skötte navigeringen så vi flickor fick njuta och ta det easy. När vi fått upp farten kändes det skönt, vinden svalkade, så pass att mannens keps flög iväg...De blev att vända om och fiska, vi fick napp på tredje gången.









Kanske var det sommarens sista båttur, man vet ju inte hur vädret blir?
Vi får vara nöjda med dagen och hoppas att vädret är på vår sida ännu en tid.
Marianne

8 kommentarer:

Hantverkarglädje sa...

Jättehärligt ser det ut som. Fantastiskt fina bilder du lyckats ta.

Black Iris sa...

Vilken härlig tur ni varit ute på och fina bilder blev det också.

Maidi

Ewa`s Galleri sa...

Vilken härlig tur ni har varit ute på,med kanonväder
Det är sådana dagar man ska komma ihåg i vinter när det är kallt o mörkt
Ha en skön söndag

Norregård sa...

Grattis i efterskott!!
Vilken mysig tur med båten Ni haft;o)

Kram Malin

Gugis Pärlor sa...

Härligt med picknick i skärgården och vädret kan man ju inte klaga på! Om man vill eller inte så kommer hösten emot. Havtornsbären påminner om det. Svårplockade men ack så goda!

Kram Gugi

Visst går det bra att använda soffbilden. Hoppas du får tag på en dekoration till din soffa.

Nette Cecilia sa...

Härliga bilder du bjuder på,kram Nette

Lyckoslanten sa...

Den turen skulle man inte ha tackat nej till! Jag som älskar picknick! Men utsikten är god den med!
ha en bra vecka! ♥

Marlene sa...

Jättefina bilder,härligt när man har en båt att kunna åka ut med.Jag är uppfödd vid vattnet och hade en egen liten båt med snurra när jag var barn,men nu bor jag flera mil från en sjö och det saknar jag nått enormt.

Kram Marlene